VISSZATÉRÉS

VISSZATÉRÉS-FELTÁMADÁS-MEGVÁLTÓ-MAGVETŐ-MAGYAR


 

"Ahol az én BÖLCSŐm ringott, szebb a vidék, szebb a TERMŐ róna.

Emléke még mindig kísér, minden éjjel álmodozom róla.

Ott nevelt az ÉDESANYÁM , féltő gonddal TANÍTOTT A JÓRA ,

Este mikor elringatott, szépen szólt az altatgató nóta.


 

Meséljen még Édesanyám, olyan szépen, mint azelőtt régen.

Ne fájjon úgy a csalódás,AMI ELMÚLT, VISSZA SOSE TÉRJEN.

A szívemnek mutassa meg, merre vezet a feledés útja,

OTT AHOL A BÖLCSŐM ringott,BOLDOG leszek Édesanyám újra"


 

https://www.youtube.com/watch?v=lwMC5O3e62Q

..........................................


 

Amikor ennyire elveszett minden, akkor "vissza kellene jönni" harmadszor. Mert "minden egész darabokban, minden láng csak részekben lobban".


 

Vissza az Ősi értékrendhez, műveltséghez, kultúrához, múlthoz, mert jön a vihar és el fog sodorni.


 

A harmadik "visszajövetel " a legnehezebb, mert itt vagyunk!

Itt vagyunk a Kárpát medencében, a BÖLCSŐben.

(ne kívül keresgess, mindent mi vittünk innen ki másoknak! )


 

Értékeket kell mozgósítani,és ismerni kell egy távlatot: hogy eleink, egy évezredet meg tudtak határozni, a folyamatosságot tudták biztosítani. Nem tudtak kigyomlálni bennünket! Kiirtani meg végképp nem! Itt vagyunk!


 

Apostolkirályság vagyunk, voltunk, de hogy leszünk-e, az csak rajtunk múlik. Ha nem ismerjük fel,hogy mi az értékünk, ha nem döntjük össze a történelem hamis légvárait (mert egyesek fennen hangon hirdetik magyar zászló alatt is ennek létjogosultságát, sajnos önmagunk ellenségei vagyunk !), akkor bizony nincs semmiféle visszatérés.


 

Jézus nem csak apostol volt, hanem elsősorban Király .

A magyar király apostoli rangban van, ezért apostolkirály. Jézus országában ő választott magának apostolt és királyt is, ő alapít egyházat, egyházmegyét, ő nevez ki papot és ő nevez ki főpapot is, azaz a "pápát is". Senki másnak nem volt és ma sincs ehhez joga. Az egyházon belül sem lehet nemzetellenesség.


A Szent Korona: minden hatalom forrása, alanyi jogon mindenek felett áll, fölötte világi hatalom nem rendelkezik, ezért keresztpántos , zárt korona, nemzeti nagyjaink elkezdik szeletelgetni, "minden egész darabokban".

A tetején maga a Teremtő van, elöl megváltó fia, hátul pedig Szűzanya(1613-ig, aztán eltüntették).

Szűz Mária - egyetlen országnak Királynője , neki a Kárpát medence öröksége, de nem azért mert István király neki ajánlotta. Hanem azért mert" "Égbeli KIRÁLYNŐM, KI ENGEM KIRÁLYNAK rendeltél"- mondta István király.

(e részlet Szántai L videójából való átirat. )

https://www.youtube.com/watch?v=OOHqQSN3XRg&list=PLxabnVY97eqpcd4Hjqqvr0SrKFpcBcepF&index=19
.................................................................................................................................................................................

A magyarságnak Nagyasszonya, az Istenanya oltalmán igazi legfelsőbb— égi — uralmat kell értenünk.

A király halálakor nem visszaadta a koronát, hanem a korona uralma alatt álló következő királyokat, királyságot és a magyarokat ajánlotta továbbra is kegyelmébe. Annak kegyelmébe, akitől ő is kapta a koronát, azaz a Stephanost.

Az Istenanyának sok neve , sok tulajdonsága van, mégis mind ugyanaz. (És nem Jézus születésétől számítva, hanem ősidőktől fogva. Jézus pedig abban a korban éppen Jézusként érkezett, mégpedig Mária által, nem választhatóak el sem ott, sem előbb, sem később, mindegy, hogy milyen nevük van, ugyanis folyamatosságot jelölnek mindig, nem pedig személyeket. Az Isteni lét folyamatossága az életben az Istenanya által megtestesítve, azaz általa (benne, belőle, általa) megszületve. Ezért hívja Jézus a Legszentebb Anyjának.


 

Nem véletlen távolították el a képét a Koronáról, ugyanis akik ezt tették, pontosan tudják, mit jelent. A céljuk ennek a folyamatosságnak a megszakítása volt. A magyarok a gyermekei jelentik a folyamatosságot, ha bennünk nincs meg ő, az Isteni Anya, aki maga a szeretet, akkor nem tud feltámadni a Krisztusság sem bennük!

(ez az egyik „feltámadás”  )

Elég jól sikerült kiirtani ezt a tudást azoknak, akiknek érdeke a káosz! 


Ha ezen értékeinket, múltunkat nem ismerjük, akkor ma nincs , nem lehet "feltámadás".

Mára elérték a széthúzás, széthullás magas fokát.

Nincs meg bennünk sem az Isteni Anya, sem annak Szent Fia, Krisztus, mert az meg Anya nélkül nincs.

(Itt mindig tisztelet a kivételnek, aki végigjárta a kereszt útját! És bölcsen , de emberként visszatért . )


Anya Földünk van, Anya Szent Egyházunk van, al- ÉL/ÉLŐ-ANYAI JOGUNK van ezekhez a szentségekhez!

Jogunk van, de kötelesség is jár a joggal, vagyis a JOGARral!


 

Kötelességünk ezt tudni, megérteni, és folytatni ezt a folyamatosságot! Együtt, és nem széthúzva, nem egymásnak esve, nem habzó szájjal túlmagyarkodva a dolgokat és királynak kiáltani ki magunkat, miközben az sem értjük, hogy mi a király, mi a Krisztus és mi az Anya(g).  Az emberek azt gondolják, hogy ha  egy Koronát Tárgyként magasztalunk,  akkor az élő lesz! Hát nem lesz az. Az tárgy eszköz ugyanis, de annak a kezében hangszer, aki meg tudja szólaltatni! Attól lesz élő. de ez az ember  nem önjelölt népség, hanem Isten választottja(Isten alatt mind Krisztust mind az Istenanyát értem, mert ők ketten hatnak a kétféle de egy akaratú minőségükkel), érdemesültje, aki igen nehéz utat jár be ezért!  Ráadásul esze ágában sincs ma a bolondok között magát hirdetni. Nem fog megjelenni sem nőként, sem férfiként, csak HATni fog. Ketten tudják: Ő és Isten, hogy mikor és mit vagy miért. Isten előbb, ő pedig akkor, amikor cselekszi vagy utána. Mert ő is csak eszköz. A Korona azért kellett, hogy ha már majd királyaink sem lesznek, mert ostobaságunkban elherdáltuk őket, akkor legalább egy tárgy maradjon, ami emlékeztet igazi MAG mivoltunkra, jogunkra és kötelességünkre. És ezért kellett a jogar is, meg a többi , a kard, a cipő, a palást, a kesztyű. A későbbi kiráyainknak ezek a védelmet jelentették önmaguk ellen, ugyanis ahogy nőtt a koronázási cuccok száma, úgy sötétedett a szellemiség, nem a kezdettől fogva voltak jelen ezek! Hogy el ne égesse őket az, amit majd látni, érezni fognak. A „frigyláda” pedig nem más, mint ezek őrzőhelye. A többi csak mese, mint oly sok minden, amit kitaláltak nekünk. A biblia rólunk szól, nekünk, csak több korszakot ölel át, és össze-vissza zagyválták, hogy ne érthesse az utókor, de legfőképpen mi ne értsük. Minden abban megemlített hely itt van a Kárpát medencében.

Ha ezeket nem értjük, akkor - hogyan is érthetnénk meg akkor azt, hogy mit is jelent ez: "Népek Krisztusa- Magyarország".


 

Ha valaki csak odáig jut, hogy egy ember fejére kéne tenni a Szent Koronát, akkor semmit nem értett!

A "krisztusság" fején nincs korona, hiszen maga a KORona a KÖRbe járó IDŐ, ami a KOR, és A KIRÁLy az lesz, A KI RÁ ÁLL erre a nehéz és tövisekkel teli útra.

Magában és nem látványos ceremóniák közepette királlyá avatva, mint teszik ezt a nyugati hatalmak ma is! Mégis előrébb vannak, mert van királyuk vagy királynőjük, azaz van reményük!
 

A krisztusság keresztesség is, mert keresztezniük kell egymás útjait ezeknek az embereknek (a „királyoknak” majdan), VISSZA kell térni a SZÍVbe, a középpontba a BEL-BAÁL-ba érni, ott egyesülni (BAL és ATON, BEL is ő és A (is)TEN is ő) az pedig  először az Anyában van, mert benne, belőle és általa lehet csak újból, harmadjára is birtokba venni saját hazánkat, a Kárpát medencét.  Talán nem is egyszer kell ezt az utat megtenni, sőt, biztos, hogy nem.


 

Feltámadás Virágvasárnapján van (nem ott ahol mondja ma a naptár, no meg a római egyház, hanem március idusa előtt egy nappal! ), a Pünkösd pedig annak a folyamatnak a megkoronázása, hogy végre magunkhoz tértünk. (megtértünk, mert megértettünk) . Vagy 3 napig tart ez a látszatkirályság (mint most, mert aztán elszáll, hiszen nem értettük) vagy egy életre szólóan...és akkor "megváltottuk" magunkat és  majd a „királyok” választanak maguk közül  „királyt” akivel együtt hatnak, s akkor világot is. 

Mert a Világ Vasárnapja lészen akkor!


MEGVÁLTÓ- MAGgal Van a (Isteni Ő) is, ezért ő a MAGVETŐ, mert Jézus elvetette bennünk a krisztusság magjait, azaz ÖNMAGA részét adta minden magba, ezért vagyunk a MAGok, a MAGYAROK, a "MAGOSOK".


 

Az ELSŐ(Krisztus) (UN, UNO, H-UN) magosai, MAG ÁRjai, MAGORjai, akiket elküldött az ÚTra, MENj isteni áR az ÚTon,  ez a  MEN-R-ÚT. (nem egy ember, hanem a magságunk folyamata)


Az ÚT pedig a "MENJEK"ben van, a MENJEK, "Mennyek" Asszonyában(az ANYA(g)ban) az ELSŐ(UN, UNO) HON-HUN-ában (UN az A(nyag)ban) , ami a F- ÖL-D, azaz FiÚ(n) ÉLEDe ÖLEDben, ÉL Ő Istene ,  az  Istenben.

(Ha nem érted, akkor fuss neki többször, akár betűzve, hangosan olvasva, míg megérted.  J  És figyeld, mit olvasol. Gondolod, hogy nekem elsőre ment?  Nem ment, 10 éve gyakorlom, és mindig rálelek valami új, valami addig ismeretlen összefüggésre. Sok minden kerül elém, olvastam, hallgattam, filmet néztem, hegyet másztam ,vizekben kereskedtem, festettem, zenét hallgattam,  és sosem lankadtam, néha megálltam, elkeseredtem, mérgelődtem, de mindig felálltam, és másik szempontból néztem rá egy dologra… és bizony sokszor van „villámcsapásként” a felismerés, s akkor nagyon örvendek. Ez a villámcsapás a Jó Isten segítsége mindig, úgyhogy HÁLÁSAN  megköszönöm, és ő megsimogat, amikor látja,  hogy mekkora örömöt szerzett. Ha valamiért meg nem pihenek, akkor kissé „lerokkant”, hogy ejnye!  Nem megmondtam! Pihenj, ne feszítsd túl a „húrokat”. Nem pedig azért van a betegség, hogy valami rossz karma lenne.  vagyis igen, mert a karma azt jelenti, akar(om) ma, pedig csak holnapra kell !  :D  Úgyhogy jobb nem akarni!  Ha nem pihensz magadtól, akkor majd „pihentet” (mert nem érted, hogy ne akard ma még! )  csak az kellemetlen. Sosincs semmi oka ezeknek a „betegségeknek” , szoktam mondani, igy is van.  Az más, amikor akadályt állít, de az nem is ő.  Illetve igen, de egy másik arculata.  Tehát, fuss neki többször ha kell, de ne add fel!   )

 

Ez a Mag Földje, Földe.


 

Ő az ELSŐ az "A", ALFA, az ÉLŐ FA, és Ő az UTOLSÓ is,

az O(Ő) +A is. Ő MAGA, most OMEGA-nak mondjuk, hogy ne értsük.

Pedig Ő a MAG ELSŐ Ága, a FA, az ÉLŐ FI(Uno) csak a VÍZ (VISZ-SZÍV) által ÉL, és akkor lesz MAG+ ISZTER.

MAG-MAGNUS- nagyot jelent, az ISZTER pedig a DUNA, D és T hangváltó, tehát DUNA-TUNA, TEN A , Az ISTEN, a VÍ(s)Z, vagyis a SZÍV MAGa.


 

SZÍV nélkül nincsen élet, de VÍZ nélkül sem.

(IS-TER, az ÁSZ, vagyis  az ELSŐ(Krisztus) TERE a VÍZ, a SZÍV)


 

A Duna az ELSŐ FOLYÓ, FŐ LYÓ, amiben a FÉNY-FIÚ ÉN az Isten cselekedete által az ÉLET MAGja útjára kelt.

Isten SZAVA pedig a SZÁVA. A VÍZ tárol minden információt, minden szót. Isten TÜZe is a vízben keletkezett, mégpedig a TISZA-TIsZA, A TIZ, vagyis A TŰZ folyóban.

Kapott hozzá erőt, azaz kardot, vagyis MARSOt, MAROST.


A Duna, Tisza, Száva és a Maros után pedig DRÁVA- A VÁR D/T lett, ami lehatárolta a területeket az AVARokét, akik az Istenit  (a szellemiséget)VÁRták vissza( az "atilla" után) Ők voltak a "MARADÉK", vagyis a MARADÓK, az itt maradók. (ma mindenféle Marduknak hívják, mégpedig gonoszként jelölve)


 

A MENrÚT(még szellemi csak) tehát az az út,  amit a megtestesült MINrÚT, NIMRUT/D által az "atilla" vitt tovább, mint a HUN-UN-ELSŐ azaz krisztusi KIRÁLy, aKI RÁ ÁLLt erre az útra a vállalásával, azzal, hogy magokat vet.

Mi az ATILLA? ÁT ILLAn,   VILLAN , ÁTVILLANÁS.

De mi villan át? A szellemi az élőbe. ATILA-ETELE-ITT ÉLE, ITT ÉLŐ.

Igy lett az UNból HUN.  Mert ő az első HUN. Átvillant testbe a szellemiség.

Szoktuk is mondani, hogy ha valamin töprengünk, de nem jutunk az ötről a hatra, ötölünk-hatolunk,  egy helyben toporgunk, de semmi  eredménnyel, s egyszer csak beVILLAN a megoldás.

VILLÁM csapásként érkezik egy ÁT-VILLAN-ással a megoldás.

Ezért nem két T az ATTILA sem, hanem két L!

S mi a FÉNY, (FI(u)-ÉN)? H-ÁT VILLANy!

 S itt hol van?  VILLÁNYban. S Villány hol van?  BAR-ANYÁ-ban. Akkor ott kell lenni a „BÖLCS Ő”-nek. Na de hol? Nem máshol, mint ahova érkezett, azaz a MENJ--MÁN- FÁ-jába.  Ezt a falut nem MÁNFÁnk káne hívni, bár igy is érthető, hanem MENfának, MENNYFÁnak.

Ezt is mondjuk: MENJ MÁR! MENNY MÁN, no!  Ez aztán már túltesz mindenen,úgysem hiszem el!  Nem is kell elhinni, hanem ha nem hiszed járj te us utána!  :D Mint a meséinkben vagyon.

A MÁN-MÁNY azt jelenti: CSINÁLNI, CSINYÁLNI, tehát csinálmány lesz a -ból az Anyában az ERŐ a BÁR által a FI, vagyis a FIU. A FIÚ Ő.  Csak itt még FIÚ-KA, FIÓKA ugye.

Megvan a Fiú, a csinálmány, na de BÖLCSŐ is kell neki, ha megszületett mégpedig a SZÍVben.

 A szív pedig hol van?

A RITMUSTt ők adják a szívben. SINUS csomó, azaz ÜREG vagy ÖBÖL, ÖREG (Isten) vagy a BELső , vagyis a szellemiség). ESZTER-ISZTERgom, de ez valójában ISZTER-GAM/MAG, ISZTERMAG.   Majd ugye a PITVAR-KAMRAI csomó, ami már a kettős jeladás, ami áttevődik a HIS vagyis HIT kötegre, és szétfut mind a két szívrészen, a jobbon és a balon is. És akkor már DOBOGhat az Ó KO, vagyis a Szent Fekete, a KŐ is, mert  ÉL. Ő már a fizikai megszemélyesítés.

Esztergom volt  az ELSŐ(nek, aki a  Krisztus általi)  királyi koronázás helye. Majd FEJÉRVÁR, mégpedig a SZÉKES. Azért, mert az első koronázás (istvánozás, istvánivá, koronaivá, szellemivé is kellett válni, amit a Koronán át kapott meg az ember, ha alkalmatlan volt, akkor persze meghibbant tőle, nem tudta elviselni ezt a krisztusi erőt, hatalmat és felelősséget sem. (Aki pedig ezzel nem koronáztatott meg, az bizony nem volt magyar király! )  Tehát az első koronázás után a királynak (ő volt az Első koronázott király, az”atillaságnak” nem volt koronája, de ő volt mégis a király azaz az Első HUN)   már „SZÉKE” volt, azaz az országa adott volt, nem kellett azt újra kijelölni az országot, hanem csak azt továbbvinni. (Népek Krisztusa-Magyarország. 

Mert Krisztus  maga  Magyarország, azaz ez az egész terület, ami a Kárpát medence!

És a MAGA MAGJAi meg mi vagyunk az országban!  (Már nem hunok, hanem a HUN MAGjai,  a mag áradata, a magarok-magyarok)

A FEJÉRVÁR pedig ugye  FEJ ÉR (ere) VÁRta (mármint a királyé), hogy megszellemiesüljön azaz krisztusodjon-A FI(ú) , aki a Krisztus  ÁRadatától, ami bizony az ÉRbe, vagyis a VÉR be  hatoló szellemiség-  a  székre alkalmas király.

Van PITVAR-KAMRAI csomó is, mert aki a PI-t VÁRja azaz a teljességet, az a KAMRA, hogy ő is mozgásba lendüljön.   A Pitvarból, vagyis udvarból be kell menni a házba, a KAMRÁba, tehát a KARÁMba, különben hogy jutna be oda a FÉNy? (FI/u/-ÉN)  Mindez a JOBB OLDALON történik, no de van majdnem tükörkép is, azaz a BAL OLDAL. Ide a HIS(Z) vagyis HITnek a kötegén át jut el a ritmus. Mit csinál?  KÖT az ÉG, azaz megköti az égi ritmust. Ez az ÖSSZEKÖTŐ, a HÍD.

És mi köt össze? 

A KERESZT!  Na ettől lett KERESZT ÉN S ÉG.   A kereszt 4 felé oszt, a Korona , ha felülről nézed, szintén 4 felé oszt, de a középpontjuk egy, a hatásuk is egy, mind a 4 félnek.  És amikor valaki ezt késégbe vonja, akkor „István” 4 felé osztja a „koponyában lévő szellemiséget”, ami ugye egy, és elküldi Veszprémbe, Győrbe és  Erdélybe( Erdő elve, eredő elv)Gyulafehérvárra is, s marad Esztergomban is.

A „koponyaság” vagyis „koppányság” osztható, tehát nem egy valakinek megtartandó, mert az a lényege, ami a koponyában van, a krisztusi szellemiség.

Az, aki ezzel nem értett egyet, az a régi hitet- vagyis az oszthatatlanságot, hogy csak a magoknak lehet krisztusi szellemisége- éltette. Nem akarta szétosztani. Nem értette, hogy azzal nem kevesebb, hanem több lesz a MIND-ÉN (s) ÉG, mindenki. (mert mindenki Isten gyermeke)

 

 

Szent László KUPA(kapu de kehely is, KI-HELY azaz a király helye)  várába költözött, sőt, oda is tette a székhelyét. „Kupa” vezért sem darabolták 4-be, minden álságos hír ellenére sem, de mivel ő a „régi hitet”, azaz az oszthatatlanságot pártolta , igy nyilván meg kellett kissé dorgálni. Meg is tette István, ezzel példát statuálva az összes többi, akkor már javában széthúzó és lázadozó törzsek, nemzetségek között.

Hogy mit is alapított meg ezzel? 

Magát a Magyar Egyházat, ami adakozó és ad mindenkinek a szellemiségéből, még a németeknek meg a Bizánciaknak is.

Ezt azért annyira nem nézte jó szemmel sem a nyugati sem a keleti egyház, hiszen ők már mióta marakodtak, hogy kié legyen az elsőbbség, melyik az „igazi kereszténység” ! Addig nem volt a magyaroknak egyháza, mert minek is?  Mindenki együtt élt Istennel.

Amikor Árpád, Géza, István stb… visszajöttek , mert ment a szó utánuk az itt maradóktól, az „avaroktól” vagyis a rájuk „váróktól” -akik sokáig hiába várták a visszatérésüket- ,  hogy ezek a nyugati és a keleti „egyházak”, akik keresztényeknek nevezték magukat,  és a királyok meg császárok az ősi földet, a Kárpát hazát mardossák, teljesen elferdített istentudattal és szellemiséggel találkoztak hazatértükkor.

Viszont, elég sokan voltak mindkét oldalról körülöttünk, igy hát nem volt mit tenni, mint EGYHÁZAT alapítani, mégpedig a magyart. Lefektették a tanokat, az eredeti Krisztusit, és ez persze nem tetszett egyik oldalnak sem.

De a magyar sem volt szokva ahhoz, hogy „házba”,  templomba járjon azért, amit úgy is tud!

Ezt volt nehéz a fejekbe verni, hogy kell templomba járni, mert mi ugyan tudjuk, hogy isten nem ott van, hanem mindenhol,  de ezeknek a bestéknek is meg kell mutatni, ha már ők nem tudják, s akkor legalább az Igaz Szót hallják már abban!

Ezért fogadott István mindkét féltől papokat, hogy tanítsa őket, és nem fordítva!!! De sosem térítettünk, sem tűzzel, sem vassal, hanem példát mutatva kellett tanítan.

Ezért kellett azt megmutatni, hogy ha szétosztja a tudást, akkor sem lesz kisebb, hanem éppen hogy nagyobb. Ezért volt osztott a korona is (amit egyébként ő maga kapott! mégpedig Istentől. ) s építtetett mindenhol templomokat, érsekséget, püspökséget stb… Bizáncban is, német területen is.

Az  alább nevezett helyek voltak azok, ahol egy-két magyar delikvens (aki nem értette!) ellene kívánt szegülni a „keresztény”-ségnek, csak azért, mert most nem az ég alatt kellett hálát adni, hanem a templomban, éppen  amiatt, hogy a keleti és nyugati népesség is azt tegye, de ne csak azt tegye, hanem a magyar egyház eredeti Krisztusi szavát hallja, ne az általuk már rég elferdítettet! 

Ezt meg nem lehetett másképp, csak úgy, ha mintát adunk: templom, benne a „hívek”, abban isten szava,  és pont. …ezért találunk annyi „Árpád-kori” templomot! (fogalmuk sincs, hogy mikori, akkor hát legyen Árpád kori) . Árpádnak nem kellett még templomot építenie, de Istvánnak már igen. Én inkább István korinak mondanám ezt a kort, ill a leleteket. 

Tehát, István nem térített meg senkit, főleg a magyarokat nem, de sajnos, a nyugati és a keleti egyházat sem tudta visszaterelni a krisztusi útra(ez majd csak később derül ki), viszont a meglévő helyzethez alkalmazkodva ezt látta a legjárhatóbb útnak, és végig is vitte.

Semmiféle népirtást nem végzett, amit neki tulajdonítanak, az bizony majd 300 évvel később Károly Róbert lelkét terheli!

A törvényeket sem a magyaroknak írta le, hanem a nyugati-keleti császároknak, királyoknak! 

Ugyanis ment ám a harc minden oldalunkon rendesen a hatalomért. Csatáztak, háborúztak egymással, pápák harcoltak a világi hatalomért, a világiak meg az egyháziért, ezért volt az, hogy egyszerre több pápa is volt!  Úgy választgatták őket maguknak, mintha éppen más dolguk nem is lett volna, aztán igyekeztek a leigázottaikkal elfogadtatni a saját pápájukat, amit azok azért nem annyira díjaztak.

A magyar apostolkirály állandóan rendet kellett tegyen közöttük, főleg majd Szent László idejében! Pontosan tudták, hogy mi érkezett vissza Istvánnal a Kárpát medencébe!

De amikor egyik-másik pápa erős és okos volt, akkor már a magyarok ellen fordította őket, az addig ellenségeket, mert irigyelte a magyar király hatalmát, akinek vétójoga volt a saját egyházunkban, de az övékében is!  Sok s aljas mesterkedés folyt aztán a magyarok ellen, de nem sok eredménnyel jó darabig, addig, amíg a közénk keveredett (meghívott!- mert Itáliától elkezdve mindenhonnan voltak itt papok, a magyar  egyházi és országlás rendet,  törvényt megtanulni, lemásolni magukévá tenni jöttek,  hisz tulajdonképpen miattuk és nekik készült!), tehát amig a közénk keveredett konkoly el nem szaporodott, és nem sugdosott fülekbe, ezzel elvetve az ellentét magját  közöttünk is, ami bizony nem sokkal később már meg is látszódott.

István rendeleteivel nem értettek mindannyian egyet, ezért ezek a magyar nemzetségfők, majd később nagyurak, kiskirályok bizony hallgattak a külső egyik-másik pápa papjainak, küldötteinek a szavára, és elteltek indulattal a saját királyuk ellen.

Főképpen amiatt, hogy  már Géza fejedelemtől fogva nem a régi rend szerint választottak fejedelmet, hanem a király utódai örökölhették csak a királyi címet.

(A királyság intézménye azért kellett, hogy a folyamatosság a szellemiség átadásában meglegyen)

Miért változtatta meg Krisztus ezt az öröklésmenetet ?

Mert ugye nem gondolod, hogy Géza fejedelem agyalta ki!?  :D

 Azért, mert ő már látta, hogy mik fognak történni, látta a szellemi romlást itt a Kárpát medencébe, látta, hogy csak úgy maradhat fenn a szava, ha a királyok gyermekei, akikben az ő vére folyt és követhető volt korokon át ez a kapcsolat, tehát hogy a királyok utódai könnyebben elérhetőek a szellemisége számára, mint ha minden x-edik évben (4-5 évente), amikor a nemzetségfők, törzsfők összemérték az erejüket, akkor mindig valaki más legyen a király!

 Addig nem volt gond, amig a szellemiséget is követték, de mondom, itt már romlott  ez bőven, ezért a megmérettetésen, a próbákon egyre inkább a nyers erő volt előnyben! Nyers erő pedig ritkán párosul tudással, főleg krisztusival.

Arról nem is beszélve, hogy a nők itt már labdába sem rúghattak!

„Atilla” korában még igen valamennyire,  s utána kis ideig, de aztán a férfierő győzött, ugyanis Atillánál elszállt a nő, a női minőség … nem osztotta meg a tudást(amit később sokkal nehezebb helyzetben és sötétebb korban  az „isvtánnak” kellett! ), s mivel megtartotta önmagának, igy törvényszerű volt, hogy halála után nem volt mi összetartsa az embereket!  Megkezdődött  a harc, mégpedig a testvérharc a hatalomért, amiben a nő már  nemhogy Fejedelem nem lehetett, de már nem is vehetett részt a megmérettetésen, a próbákon!

Ezért, hogy ne korcsosuljon el idő előtt a szellem, a király fiú ági öröklése lett a minta , a leányág pedig a KIRÁLYNÉKAT és a SZELLEMISÉGET adta az összes királyi , császári udvarnak!  Ezért van annyi magyar női szent világszerte!

Szinte minden királynénk szent lett valahol!

 Ezért kellett a „magyar kereszténység”,hogy a nyugati s a keleti eldeformálódottat kijavítsa!

De, mivel ezt az elégedetlenkedő magyarok sem értették mindannyian,csak a korlátokat látták,igy az utókor is csak a korlátokat látja, nagyon is korlátolt tudattal.

A korlátokat, határokat fel kellett állítani, a saját védelmünkben!  

Ha egy viszonylag zárt területen meg akarod tudni, kik a tiéid, akkor bekeríted, mert szétszaladnak és elvesznek  a tudatlanságuk miatt.

Ezért osztotta szét  négy részre István a „koponyát”.  Pontosan olyan lett Magyarország, mint a négy üregű szív.

Mert a lázongó, tudatlan, a megkövesedett, de nem működő régiségtől szabadulni nem tudó  „nagyurak”  fülébe már sugdostak ettől a pápától ,attól a királytól vagy császártól,  amattól is.

Esztergom a magGyőr –Rab, Ráb, Dér volt, azaz a deres öreg rab, aki nem akart haladni a szellemiséggel, Veszprém- VESZ-szen a PRÍM, azaz a PRIMA, aminek a jelentése ELSŐ (az pedig Krisztus),  Gyulafehérvár- Alba Iulia, a „gyula” ugye megint csak egy méltóság volt, „erdélyi gyula”, azaz első ember,  Júlia párja pedig Juliusz, azaz Gyula! Tehát Juliusz, azaz a GYULA várja a FEJ ÉR-re a krisztusi szellemiséget, hiszen a fejedelmi központ. 

S honnan kapta meg?  A „Test” részéből, a Korona testének egy darabját kapta.

 Esztergomban maradt a „fej”, vagyis a koponya,  a bal felső testfél a karral és a szívvel Veszprémbe került, a  „királynék városába”,  a jobb oldali Győrbe, a hasi részek és a két láb pedig Gyulafehérvárra.

Tehát, testrészeket kapott a lázongó, értetlen,  vagyis tudatlan ,  de a fej maradt a helyén!

De itt most ne gondolj semmiféle embernek a feldarabolására, hanem éppen hogy a szellemiség szétosztása volt a cél, a szívbe, mellkasba, a karokba , a hasi szervekbe és a lábakba is.  Mindent át kellett járjon, hiszen testet kellett öltenie az  új (vagyis a régi, de eredeti krisztusinak)  szellemiségnek, mert az egy emberben való (atillaság) bizony nem tudta a célját beteljesíteni, ezért szét kellett osztani a fejből a testbe, azaz az egész országba!

(Krisztus is tanult, hogy nő nélkül nem megy, igy az utódainak is kellett! De csak kevesekhez jutott ez el.  A folyamat folyik, és nem előre elrendelt! A tudat mindig tapasztal és levonja a megfelelő következtetést, ha hibásan, akkor a teremtés is hibás, majd egyszer csak kijavítja, ha felnő! 

Ez a szétosztás sem volt tökéletes, mert a nőt ekkor még nem tette társává! Ugyanis nem volt joga- ha lánykánt születik- királynak lennie!  Egyetlen kísérlete volt, ami megint csak(az akkori korszellemnek a tükrében), kudarcba fulladt, mert a férfijogú társadalom már nem fogadta el a nőt királynak!  Mária királynőről van szó. A magyar főurak mondatták le Zsigmond javára, mert hát mégis csak nő!

 

 Most pedig azt gondolják és hirdetik, hogy kihalt az Árpádi ház, ami egyébként meg Turul ház árpádi ága.  Igen, férfiágon kihalt, de női ágon nem!  A krisztusi szellemiséget ma is a női ágon viszik tovább. Csak nem is tudják. Nem férfijogú vagy női jogú társadalomra van szükség, mert mind elbukott már különböző okoknál fogva, de a HÁZTARTÁST a nő vezeti! A férfi a beteremtő és a végrehajtó, a közös döntés végrehajtója már csak erejénél is fogva, azért kapta az erőt.  Közös megegyezéssel,hogy mikor mire van szükség, nem önhatalmúlag dönt egyik sem. Az egyik a háztartást vezeti, a másik meg megvédi mindenféle atrocitás ellen és fenntartja, védi óvja a nőt és a gyermeket, a rászorulókat, a betegeket, időseket.

Ha ez a rend felborul, akkor ott tartunk, ahol ma: rendszertelenség és szerepcserék! A nő férfi akar lenni, a férfi meg nő, a gyerek meg lóg a semmibe. Az idősekről, elesettekről, betegekről nem gondoskodik a „király”, inkább csak láb alatt vannak(pedig, ők a múlt! ). De aki nem gondoskodik sem az anyáról, sem az utódairól, sem az idősekről, , az maga is meg fogja kapni a „gyerekeitől”, mégpedig borsosan.

Szent László pontosan tudta ezt, és az ANYÁT (Istenanya, Földanya, az ország) és a GYERMEKET (Krisztus szellemisége a magokban, magyarokban és azokban , akik ezt elfogadták) az utódot védte, a betegek, elesettek és az öregek szintén a védelme alatt álltak!

Sajnos visszaütött már ott a fiúági örökösödés, mert Álmos lett volna szellemben az utóda, de Kálmánt választotta, mert ugye ő volt a soron következő, de nagyot tévedett.

 Később a nagy védelem Hunyadi Jánosban kapott erőre.

(Krisztus ezek után próbálkozott behozni a lány ági öröklést, Mária királynőnél, aki Nagy Lajos király „fiúsított”,  de már késő volt.  L Halála után kitört a csetepaté és egy alkalmatlan Zsigmondot választottak a magyar urak! Mert ekkor ugyan már ragaszkodta a királyi utódok örökléséhez, viszont csak a fiút ismerték el. Ez van, amikor már a konkoly mételyez!  )

Sajnos, Hunyadi nem volt „királyi ág” olyan értelemben, hogy nem volt királyi utód, hiába volt elvileg Zsigmond gyermeke, Zsigmond nem jogosan jutott a koronához, hiába koronázták meg, mert Máriának le kellett mondania a királyi címről a magyar urak nyomására azért, mert nő volt!

Volt viszont gyermeke Máriának, akit a fáma úgy említ, hogy meghalt a királynő lovasbalesetében.(ami meg gyilkosság volt, és ezért kisérték a papok mindenhova!  igy tudták a gyermeket megmenteni, a királynő pedig 1-2 nap múlva halt meg. A gyermeket (keresztelés nélkül ez nem lehetett) gyorsan eltemették- mondták Zsigmond királynak, nehogy gyanút fogjon, de valóban eltemettek  helyette egy szegény kisgyermeket, aki akkor halt meg, hátha eszébe jutna megnézni a királynak, biztos ami biztos! 

 Csakhogy nem halt meg, sőt! Azok a papok mentették meg, akik a Magyar Egyház már szinte bujdosó papjai voltak.

Hunyadi János tudta azt, hogy királyi származású, vagy legalábbis nagyon magas rangú,  ugyanis ő nevelte Lászlót is. Mária királynő unokáját. A magyar királyi trón örökösét.

  Lászlónak fia született, akit szintén Lászlónak kereszteltek,  és a pálos papok, amikor édesapjuk meghalt, (tehát Mária királynő egyetlen gyermeke) elvitték  a kis Lászlót Hunyadi János udvarába, aki „fiaként” nevelte.

A papok nem mondták meg, hogy kicsoda, csak azt, hogy királyi sarj, de titokban kell tartani, mert az életére törnének. Mivel ő is „fattyú” volt a nagyurak szemében, igy nagyon is tudta, mit jelent ez, azt gondolta, ő is – László is- fattyú lehet, csak élete végén tudta meg, hogy valójában a vér szerinti trónörököst, a  királyt nevelte. 

Szilágyi Erzsébet ezért nem váltotta ki őt, Lászlót, mert nem a  saját, hanem a muszájból „nevelt fia” volt, de féltékeny volt rá, hogy a férje Lászlót jobban szerette a saját fiánál, Mátyásnál. Az ő intrikáinak köszönhető, hogy Lászlót, aki dalia volt, egy fejjel magasodott mindenki fölé, mint Szent László király, tudós volt és bölcs, sok nyelven beszélt folyékonyan ,rendkívül szelíd is emellett. (Ezeket a tulajdonságokat Mátyásnak tulajdonítják).  Mindenki szerette.

 Mátyást mint az „igazságost”,  a szuperhőst emlegetik.  Hát, igen zseniálisan értett ahhoz, hogy mindenkit rettegésben tartson- erővel! Karddal és nem szellemi ráhatással. Mindent mondott és pont az ellenkezőjét tette. (nem ismerős ez napjainkból? ) Még Erdély is fellázadt ellene, de  kegyetlenül megtorolta. Végül is azok ölték meg, akiket sanyargatott- akik trónra emelték.  Csúnya halála volt.

 

 A cimerében szereplő holló, gyűrű és mese pedig mese valóban.

 A holló ellopta a gyűrűt, majd a  nagyanyja testvére lenyilazta, igy visszakerült, az a gyűrű, amit Zsigmond adott a nagyanyjának, hogy ha Jánost az udvarába viszi, akkor ráismerjen. Ezt a történetet Hunyadi János is sokat hallotta, majd nyilván a fia Mátyás  is. (Valószínűleg vagy a nagyanya, vagy a szép meséket író és gyártó udvarnokai találták ki  ki tudja, a krónikákat a királyok íratták! És még sok érdekesség van a Hunyadiak tarsolyába .. vagy inkább Szilágyiakéban, mert Hunyadi János valóban nagyszerű ember volt…. ezt egy másik történetben részletesen leírtam ) 

De a kis Lászlóval Hunyadihoz VALÓBAN  érkezett egy gyűrű is, mégpedig az, amit Mária Királynő adott a kisfia mellé a papoknak, épp az azonosítás végett! 

A papok ezt a királynői gyűrűt mutatták meg Hunyadinak Lászlóval együtt.

 Ez a gyűrű volt az, amin a Cillei tőre megcsúszott, amikor meg akarta ölni  „HUNYADI” Lászlót, igy csak az arcát és a vállát sebesítette meg. 

(A váll a vállalás, a kereszthordozás jelképe).

 Ez a gyűrű volt a nyakában, egy vastag aranyláncon  amikor lefejezték, emiatt ne tudta a bakó nem harmadjára, hanem negyedszerre sem lefejezni!

Az ötödikre sikerült!

Itt már ugye nemcsak a női ágon történt jogsértés, hanem a férfi ágon is Mátyás megválasztásával.

Ennek egyenes következménye lesz majd Mohács.

 De még ott is kaptunk égi segítséget megint, a magyarok nem ismerték fel II. Lajos királyban! 

(erről irtam egy másik anyagban bővebben) Pedig maga Krisztus jelent meg benne. De a magyarok cserbenhagyták,  Szapolyai azzal volt elfoglalva, hogy mikor választathatja magát majd királlyá… tudta, ha nem megy el a csatába, a király el fogja azt veszíteni, mert kevés az embere hozzá a hatalmas túlerővel szemben, pedig, azok a hősök egészen a szultán sátráig jutottak még igy is! (nem tudhatták, hogy győztek, mert ha bementek volna akkor kiderül volna , hogy a szultán meg már halott volt napok óta! Csak titokban tartották . )

Amikor a 20 éves  királyt megtalálták, bő 2 hónap múlva, akkor annak teste romlatlan volt(lásd a képeken  az ábrázolást) Kinek romlatlan a teste?

 

Visszatérve az „atillaság” és „istvánság” szükségszerűségének kérdéséhez.

Az "atilla " már fizikaiban lett szellemiség,  egy emberben és csak a fejben(koponyában,)   de nem osztozott a testtel, az anyaggal, az anyával.

A KOR előrehaladtával  és az események megértésével, ezért kellett a 4 felé osztott KORON A is, aki mindig utat mutat, azaz kellett egy STEPHANOS, ami ugye ISTVÁNt jelent, akiben IS(T-er) VAN. (Az IS a nőt jelenti, az ÍZ a férfit, a VAN pedig a kettő együtt)

Az IZ-ÁSZ az ELSŐ, a TÉRben, ami ugye RÉT is, tehát a TÉRbe BETÉRT VAN-ság. maga a Teremtő, aki az IS-TERben VAN. (Az IS pedig az ANYA(g), tere itt, a VÍZ-VISZ-SZÍV.

De ha betért, és osztozott, akkor ötödik elemmé válik, azaz ÉTERré, E TÉRben,  s ez az ÉTER 6. elem  lesz a HATásával. Rád hat, rád, aki a HETEDIK vagy.  

S a HETEDIK TE(n) MAGod légy!  És te is tudsz hatni hiszen mindent megkaptál!

Szoktuk volt mondani: hass már oda(menj oda, és ha elég, hogy megjelensz, az a hatás, ha nem  elég, akkor jó szóval s ha az sem használ, akkor bizony ostorral űzd ki a házból a betolakodókat. (A ház a saját tested, de a ház haza is, azaz az ország teste, de az országok alkotják e világot, tehát a világ teste is ház. És ez a HÁZ, HAZA  a HON, vagyis a HUN-UN, UNO ELSŐ , aki maga a Krisztus, aki abban lakozik)  Kaptál hozzá magot, kaptál hozzá vizeket – Duna(a megjelenés is elég, ha már te magad egész vagy és tudó, krisztusi  és istenanyai minőségű együtt), Száva-  Isten szava a jó szó, Maros- marsikus erő, azaz kard, tehát az ostor, és ha végképp nem megy, akkor Tisza-TŰZ, azaz VILLÁMCSAPÁSként  hass a tudatukra!

Mert nem mások ők, mint a DRÁVA-A VÁRók haDa.  Akik addigra már   kizárták magukat, mert nem értik az IN-TER-NET et, az IN-formáció(ADAT-AD ÁT-ÁTADÁS, a szó terjedése ) TERjedését a TÉRben, ami TEN/NET azaz IS-TENi.

Az IN-formáció tárolódik a VÍZben, azt felmelegíti a TŰZ, és lesz PÁR A, pára felszáll,  FEL-HŐ, FEL Ő lesz, (milyen is az hogy felhő alapú  az adattárolás? ) és ha bárki lekéri, aki tudó,  akkor adott számára. (No nem ezt a nyomkodós gépet! ) :D

De az IDŐK VÉGÉN , ha már letelik a kihordási idő ( a  HÁROM  TRIMESZTER , ez meg nem más mint a HÁROMSZOROS- TRISZ MEG ISZTOSZ), azaz megérlelte önmagát, (nem  egy ember ő sem!)- a  DRÁVA- VÁRÓK HADA helyett TR(I)-AVA-  TRI-ÉVA, a HÁRMASSÁGOT elért „ÉVA” lesz.

 Aki ha megszüli „terhét” mert már nehéz neki ,  s TERHES(TERES-új tér keletkezik) lesz a TÉR számára is,  akkor  „LEESIK a lábáról”, majd   LE- ESŐ (VÍZ) formájában megszületik .  Eddig tartott az ÁLDOTT ÁLLAPOT.  

Igy ESETT, hogy ÉL , ÉLI, ÉLŐ lett a VÍZ, vagyis a SZÍV benned.

De ez már az ÉLET VIZE . Táplálva a rászorulókat, LEJŐ a hegyről, otthagyja a BÖLCSŐt ,  mert már BÖLCS Ő  MAGa is,  nem gyermek, hanem felnőtt, felelősségteljes, FORRÁSként felbuzog és ÉL a JÓ IS. (és persze LAJOS is J  )

És akkor vagy KEGYELEMBEN(n), mert Kijutottál az EGY ELEMből , ekkor már nem háromszoros vagy, hanem TOT, a TET(t), a cselekedet(t), az IGE, az ÉGI, aki SZÓvá lett. Maga a TEREMTŐ SZÓ.

Benned van az ÉG és a FÖLD, te pedig a LÉT „RA” vagy, összekötő híd, ív. 

A „KÖZ” VETÍTŐje Ég és Föld között, a PÁR A(az O meg az A, az anya és az atya, pára, KÖZ/GŐZ) VETÍTŐ –je , hogy VET(hessen ITT az Ő (Krisztus) általad JÓ MAGokat ismét.

 

 

De leszünk e mi is MAGVETŐK-MEGVÁLTÓK?

 

Vagy MEGVETŐK és MEGGÁTLÓK inkább? (mert most ezek vagyunk! )

MAGVETŐ volt Krisztus, jó magot vetett, a jó mag ha megérik, learatják, megőrlik és liszt( éLő Iszter) lesz belőle, abból kenyér, ami  megváltás minden éhezőnek, de a szellemi kenyér a szó bennünk van, a mi magunkban, és egy jó szó megváltás minden reményvesztettnek, szenvedőnek.

 

Az IDŐ lejár, sok ÓDA zengett már erről...és az IDŐK-ÓDÁK végén vajon mi vár ránk? (Megértettük-e , hogy ma   a váró, várakozó népség a magvetőkre vár,  akik mi vagyunk, de előbb azzá kell válnunk! A szellemiséggel betöltődött magvetővé, mert csak akkor tudjuk osztani, árasztani a mag Fényét, a Krisztust. Akiben nincs , az nem tudja, legfeljebb azt hiszi…  de a hit nem a híd. ).


 

Mert: KI MIN-T VET ( vagy vét), ÚGY ARAT.


 

Ha a KI RÁ ÁLL (a KIRÁLy benned), akkor MINden-T(isteni) lesz és ARA azaz a MENNY ASSZONYA a TÁRSa, ha pedig nem áll rá, akkor az EGY  ARATÁSa lesz, mert csak konkolyt talál,  s a konkoly nem BÚZA.

 Ha pedig elVÉTetted,  akkor EL is VÉTetik tőled a lehetőség, hogy MAGVETŐ lehess, mert nem csak elvétetted, hanem  meg is vetetted ezt az utat, MEGVETŐ lettél.
 

És ha  mind megint ELVÉTJÜK, akkor már VETHETÜNK is  MAGunkra EGY KERESZTET.

Vége. 


https://li-li-om.home.blog/2019/02/21/visszateres/ 

https://tti.btk.mta.hu/images/kiadvanyok/folyoiratok/tsz/tsz1985_4/vaczy.pdf