REPCEMÉZ mint LÚGOSÍTÓ

REPCEMÉZ mint LÚGOSÍTÓ

 

 

Ez a legújabb őrület

 
 
A repceméz NEM LÚGOSÍT, csupán kevesebb savat csinál, mint a többi! Sokkal magasabb a szőlőcukor tartalma, ezért aztán energiát ad(nem nagykanállal, hanem egy teáskanálnyi elég), persze, az emberek ezzel nem elégednek meg, mert mást is esznek, akkor meg mindegy.
Az ásványi-anyag tartalma igen csekély, az enzimek , fehérjék , vitaminok pedig a melegítés hatására tönkremennek benne.
Hogy miért kell melegíteni?
Mert olyan gyorsan kristályosodik ki, hogy pár óra múlva már csákánnyal sem lehet kibányászni, ezért aztán tiszta repceméz nem is nagyon van forgalomban, hanem keverik egyéb mézzel! De azt is elég gyorsan kristályosítja, amit ugye nem szeretünk. Az íze pedig hát , no... ezért is keverik!
 
 
Hogy nem csinál savat?
 
Nem sokat, de csak ha tiszta, az meg ehetetlen- a repceméz is bevonja , mint minden méz- a gyomor falát, mintegy védőrétegként, ettől még nem lúgosít!
A gyomorban meg szép is lenne, ha lúgos lenne, ugyanis max semleges lehet, ha a sósav elbomlik vizre, de a gyomor savas kell legyen, nem lúgos!
Akkor nem lenne emésztés.
Az nem mindegy, hogy mennyire az!
Ha húst eszel, akkor kb 2 ph, ha meg zőccséget, akkor meg jóval alacsonyabb ! 2-es ph.nál fehérjeemésztés van és igy tovább. Elég nagy különbség.
A sav pedig szépen visszaszívódik, amikor nincs dolga...mert ugye a húshoz jóval erősebb kell! Na most, ha még ezt hígítod is pl egy pohár vizzel, vagy bármilyen folyadékkal, akkor meg még jobban termeli, még többet, mert ugye csak a kb. ph 2 tudja bontani a húst(fehérjét).
 
A gyomorról még tudni kell, hogy ÁLLANDÓAN TERMEL SAVAT, a kérdés csak annyi, hogy akkor mennyit, amikor "emésztésszünet" van.
A gyomorról még azt sem árt tudni, hogy BEFELÉ, az üreg felé SAVAT termel, KIFELÉ , a szervezet felé meg emiatt kénytelen LÚGOT termelni.
Na most, ha sok a sav, mert elsavasodott a szervezet, akkor próbál ugye maga lúgosítani, ez egy önműködő folyamat.
 
Ha gyomorsav-csökkentést végzel bármivel, akkor meggátolod a saját mechanizmusát, azaz a saját lúgosítását blokkolod.
 
NEM LÚGOSÍTANI KELL, HANEM SAVTALANÍTANI!
 
Ezáltal a szervezet önlúgosító képessége (és ugye ezzel páthuzamosan a savtermelés is csökken) nem szenved csorbát.
 
Tehát, a méz bevonja a gyomorfalat,....
Amikor megszűnik a bevonat, akkor elkezd nagy elánnal savat termelni!
A repcénél kevesebbet, mert nem tart addig a bevonó-hatása, a többi méznél többet, hogy behozza a lemaradást, amit a bevontat megakadályozott.
 
Hogy jó a gyomorsav-túltengésben?
Hát, döntsd el!
Addig "jó", amig a bevonat rajta van, aztán gőzerővel nekifog, tehát, megint enni kell, mert ugye akkor nincs annyi. Inkább a túltengés okát kéne megkeresni, nem lezárni a gyomorfalat.
Ez meg élettan...
 
Ha valaki energiát szeretne, akkor vegyen a patikában tiszta szőlőcukrot. Egyébként meg egyen virágmézet, azt is mértékkel.
 
A repcéről pedig nem árt tudni, hogy kizsigereli a földet, rettenetesen sokat permetezik, a méhek teljesen megvesznek tőle, mert bizony benne marad sok vegyianyag...
 
Ennyit meg a repcéről.
Egyél inkább a jó öreg akácmézből...mértékkel és ne éhgyomorra.