Nagyhét- Feltámadás

NAGY HÉT- a 7 bolygó Jézus életében a Nagyhéten

 

Az ARANYMIATYÁNK ÉRTELMEZÉSE

https://www.plebania.net/hittanterem/?op=view&k_id=2209

ARANYMIATYÁNK

 (csángómagyar ima, népének) (Áldások, imádságok / Imádság - Népi)


Nekem legkedvesebb fiam, Jézus! Mit fogsz te tenni virágvasárnapján? 

Legkedvesebb anyám, neked mindjárt megmondom: én nagy király leszek, dicsőségesen bemegyek Jeruzsálembe, inteni és tanítani fogom a népet Atyám törvényére, és hirdetni fogom a megváltás új szövetségét. 

Nekem legkedvesebb fiam, Jézus! Mi leszesz te azon a szent Nagyhétfőn?

Legkedvesebb anyám, azt én mindjárt megmondom neked: gyönge és beteg leszek, többé senki sem fog tisztelni, senki sem segít a templomhoz járni

Nekem legkedvesebb fiam, Jézus! Mit teszel te azon a szent Nagykedden?

Legkedvesebb anyám, én azt neked mindjárt megmondom. Szegény vándor leszek, és vándorolni fogok egyik városból a másikba, és éjjelenként nem fogom fáradt fejemet álomra lehajtani. 

Nekem legkedvesebb fiam, Jézus! Mit mívelsz te azon a szent Nagyszerdán, és az egész Nagyhétben? 

Legkedvesebb anyám, azt én neked mindjárt megmondom: fölmegyek az Olajfák szent hegyére, álom nem jövend szememre a nagy félelemnek miatta. Kísértetni fogok egyik bírótól a másikhoz, Annástól Kaifáshoz, Kaifástól Heródeshez és Heródestól Pilátushoz. 

Nekem legkedvesebb fiam, Jézus! Mit mívelsz te azon a nagy és szent Zöldcsütörtökön? 

Legkedvesebb anyám, én azt neked mindjárt megmondom: ama hamis Júdás el fog engem adni harminc ezüstpénzért. 

Nekem legkedvesebb fiam, Jézus! Mit fogsz te mívelni Nagypénteken? 

Legkedvesebb anyám, én azt neked mindjárt megmondom: föl leszek feszítve egy magas keresztfára, három rettentő vasszöggel kezeimen és lábaimon átverve. Odajön egy vitéz, lándzsával keresztüldöfi oldalamat, és abból vér és víz fog folyni. Atyám pedig küldeni fog két ápolót, úgymint Szent Jánost és (Armathiai) Józsefet, akik engem a gyászkeresztfáról levesznek. Te kedves anyám, rám fogsz nézni szent szemeiddel, megmosol engem szent könnyeiddel, és szent hajaddal fogod törölni véres testemet. Én pedig halva fogok feküdni a Szombat estvéjéig, mint aluvó kisded az ő bölcsőjében. 

Nekem legkedvesebb fiam, Jézus! Mit fogsz te mívelni Nagyszombatom? 

Legkedvesebb anyám, én azt neked mindjárt megmondom. Mély sírban fogok feküdni egész a húsvéti szent napig, mialatt le fogok szállani poklokra, az ott rám váró lelkeket kiszabadítandom. Feltámadva magammal viszem őket az én Atyám országába, bevégzett nagy munkám diadaljeléül. És az üdvösség öröméneke örökké fog zengeni az egek egeiben.

 



Mondá erre a Boldogságos Szűz Mária: azon halandó, ki e szent jóslatokból álló Aranymiatyánkot egyszer vagy többször átimádkozandja, és megemlékezik az én hét fájdalmamra, és legkedvesebb Fiam kínszenvedésére és halálára: az nem lesz elfeledve az egekben. Életében minden kérése meghallgattatik, holta után pedig lelke az Isten előtt fog ragyogni az örök üdv fénysugarában, mely a végtelenségig nagyobbodik mindörökké.
…………………………………………………………….

GALILEA- tartomány, terület önállósággal, de jelent országot is. A zsidóknál kettős jelentésű: miénk, vagy máshova tartozó. Azaz más nép, nem zsidó.

Az apostolok arról voltak nevezetesek, hogy másképp beszéltek! Igen, mert hiába beszéltek zsidó nyelven, aki nem annak született, annak mindig lesz egy felhangja, akcentusa mert nincs meg a torokhangképző- rendszer ! Egy nemzetnek megvannak a sajátosságai, nekik is, nekünk is, igy aztán hiába beszéltek tökéletesen, mégis észrevehető volt, hogy nem zsidók. Ugyanis náluk torokhangok vannak.

No most, Galilea meg itt volt, nem amott!

És jelentem: magyarul beszéltek!

Jézus a "'feltámadás" után azt mondta a tanítványoknak: gyertek Galileába!


KEZDJÜK A HÉT ELSŐ NAPJÁVAL, A VASÁRNAPPAL.


 

"Legkedvesebb anyám, neked mindjárt megmondom: én nagy király leszek, dicsőségesen bemegyek Jeruzsálembe, inteni és tanítani fogom a népet Atyám törvényére, és hirdetni fogom a megváltás új szövetségét. "


 

VASÁRNAP- VIRÁGVASÁRNAP- a Nap napja , VÁSÁRNAP , igy tudjuk. Igen tulajdonképpen az is, de nem lóvásár, hanem eszmék cserélése, közösségi életet élünk, én viszem a saját gondolataimat, te a tiédet, tulajdonképpen egy fórum. Erre készültek is az emberek! Ma már csak zsibvásár!

MERKÚR a bolygója és a vasárnap megfelelője a VEZÉRNAP is. (igy kellene hívni ma is!)

Jézus életében azt jelentette, hogy egy szellemi vezérlés indul el. Nem Nap tulajdonság, szellemi síkon marad a "királyság" igérete. Magyarán tanításokat hirdet.

Amikor ostorral kizavarja a templomból a kufárokat, pénzváltókat, akkor sem az embereket üti---hanem! ostorpattogtatással zavarja ki őket! Ugyanis, az ostorhang erősebb hang, mint a mennydörgésé! Teremtő erő! Ezért tudják a csikósok a lovakat is terelni ostorral! Mert még a mennydörgés hangján is túltesz!

Miféle ostor ez?

Isten Fiának milyen ostora lehet?

ISTEN OSTORA ugye, és volt nekünk egy Atilla irályunk, akit igy hivtak anno...mert krisztusi küldetést hajtott végre!

Miért pattogtatta Jézus az ostort?

Mert van, amikor a vitafórum már nem segít, nem értenek a jó szóból! Akkor jön az ostor, a terelés(nem a verés, nem ütött meg senkit! )

Igy aztán érthető, hogy Atillának is az volt a feladata, hogy a züllött Rómát és egyéb népeket, akik elhagyták az isteni utat, helyreigazítsa!

Na és kik tudnak ma is ostort megszólaltatni? (nagyon nem könnyű ám! ) Bizony a CSIKÓSok, mégpedig a LÓ hátáról!

Ez pedig csak PÁSZTORKIRÁLYOK népénél volt ismert!

Ezért "JÓ PÁSZTOR" Krisztus!


 


 

................................................

" Legkedvesebb anyám, azt én mindjárt megmondom neked: gyönge és beteg leszek, többé senki sem fog tisztelni, senki sem segít a templomhoz járni. "


 

HÉTFŐ- hét fő, hét vezér, mondhatnánk erre is, de nem, hanem HAD FŐ, azaz a hadak vezetője, a hétfő a MARS bolygóé, a hadistené...mi hagyja el Jézust? Az erőnlét! Ugyanis a Mars harcias, erősködő, akkor is ha vesztésre áll.

Jézusnál nincs semmilyen szerepe. Nem erősködik, nem harcol.. stb.


 

.........................................


 

"Legkedvesebb anyám, én azt neked mindjárt megmondom. Szegény vándor leszek, és vándorolni fogok egyik városból a másikba, és éjjelenként nem fogom fáradt fejemet álomra lehajtani."


 

KEDD- Boldogasszony napja, HOLD. Szent Anna kedden született, Szűz Máriát kedden szülte. A Kedd asszonyi tulajdonságot hordoz, Hold.

Miért jelentkezik e mondatban az álommal ilyen hangsúlyosan?  A telihold a Napnak a tükörképe, a Hold tehát az Igazság Tükre VISSZASUGÁROZZA a Nap fényét.  Ugyanis a Hold (e látható) Fény szempontjából „holt”. Tavaszi napéjegyenlőséget követő TELIHOLD, TELJESHOLD, vagy TEJESHOLD. A nicea-i zsinatot megelőzően nem a teliholdat követő vasárnap, hanem a telihold jelölte a „feltámadást”!   A Hold a feltámadás vezérlője, ugyanis „holt” állapotból kell „feltámadni”. Nagyon rövid ideig tart!  Szabad szemmel nem is látható, bár úgy tűnik, hogy sokáig van telihold. 

Ezért, a legfontosabb szertartásokat nem a pontos telihold idejére időzítették, hanem kicsivel ELŐTTE, hogy a folyamatban benne legyenek, mert ha már utána van, akkor nincs teljes erő, és ez bizony az eredményességet befolyásolja.

…………………………………………..

„Nekem legkedvesebb fiam, Jézus! Mit mívelsz te azon a szent Nagyszerdán, és az egész Nagyhétben? 

Legkedvesebb anyám, azt én neked mindjárt megmondom: fölmegyek az Olajfák szent hegyére, álom nem jövend szememre a nagy félelemnek miatta. Kísértetni fogok egyik bírótól a másikhoz, Annástól Kaifáshoz, Kaifástól Heródeshez és Heródestól Pilátushoz. „

SZERDA- A NAP napja, és a negyedik nap. NÉGY NEMES IGAZSÁG. Megvan ez a latinban, ógörögben, szanszkritban is ez. Csak mi nem akarjuk tudni.

Ez a legvédettebb tulajdonság, minden energiának, fénynek és hőnek ő a szolgáltatója. Ezért van középen.  Azt hirdeti, hogy a SZERETET VAGYUNK.

KeReSZTeS

SZRD-SZeReD(a), SZRT-SZeReT(et)

Ahol megjelenik a szeretet, szerelem, ott hatalmas a fény is. De a szeretet nem övön alul kezdődik, ott hal meg.

A költő az, aki szerelmi vallomást tud tenni, hazájának, szerelmének,nem pedig szenvelgést vagy szenvedést. A szeretet-szerelem nem szenvedés, hanem a legmagasabb foka a szeretetnek.

(Pilinszky, szereti az egész világegyetemet, de haláláig nem tudta, hogy miért magyarnak született? Hiába vannak nagy versei…poéta maradt, nem költő.  )

Ellenben József Atilla- már a neve is fémjelzi nagyságát!   A „józsefség” és az „atillaság” is. Mert ugye ezek is tulajdonságok, s nem személynevek.

Az édesanyjának szülés előtt álmában megjelenik egy ősz hajú öregember, aki azt mondta neki:

„Fiat fogsz szülni, nagy ember lesz, nagyon híres ember lesz Atilla nevet kell neki adni. „

Ugyanilyen küldetéssel indult Csontváry is! Vagy Petőfi Sándor…

A művészet világán keresztül mindig van egy „örök ihlető” személyünk.

József Atillát is kivégezték! (Embert kivégezni sokféleképpen lehet!  Őt pl a „barátai beutalták” a Szieszta szanatóriumba… ami pedig történt SZÁRSZÓn, az maga a ZÁRSZÓ.

Tudunk még ilyet ugye?

Latinovits Zoltán… és még sorolhatnám.

Ahol a TOLL –TLL, aTiLLa megjelenik, ott ugye BETŰkből szavak lesznek. BT-BD , mert a T és a D hangváltó, és rögvest megkapod BuDa nevét, aki a szellemiség hordozója.

Visszatérve a szerdára, megjelenik a kibontatlan SZER- ELEM, a szeretet, mert kibontani az Esthajnal Csillag, a Vénusz fogja majd, ez teszi majd önfeláldozóvá, s nem önzővé.

Itt tehát még energiaszinten jelenik meg.

SZERDA, SZRD, de SZLD- SZELÍD is. Nap tulajdonságokat szelídíteni napkitörések idején, ami korlátlan energia, hő, erőhatások, fényárasztásokban nyilvánul meg, embert(istent) próbáló feladat. Mert az emberiség nem képes a hatalmas energiakirobbanásokat elviselni. Tehát szabályozni kell ezeket! Ugyanis a szervezet „napja” maga a szív, napkitörések alkalmával bizony megnő a szívinfarktusok száma, ezáltal a halálozás is, mert a szív nem képes a hatalmas energiatöbbletet, elektromosságot elviselni.

Az embernek a Föld a középpont, de ha nem a Földről nézzük ezt a zárt világot, hanem kívülről, akkor a Nap lesz ennek a világnak a középpontja.  Innen ered a napközpontú világkép!  Jó nagy bajt zúdított ezzel az emberiség nyakába-Kopernikusz, de hát ez sem volt véletlen! Meg kellett szüntessék a Földközéppontúságot, mert akkor ma nem lenne sem „kiválasztott” nép, sem háború, sem rabszolgaság… amíg a tudás a miénk volt, addig nem tudtak mit kezdeni, ma már nagyon buták az emberek…nemhogy szellemiség nincs, de nem is gondolkoznak, hanem HISZNEK!  Tv-nek, internetnek, médiáknak, vezéreknek, politikusoknak, pártoknak, vallásoknak, bibliának, „guruknak, „tanítóknak”, „ táltosoknak, sámánoknak”, „aranyasszonyoknak”, ezoterikus hablaty, spirituális maszlag, ez van ma… mindenkinek hisznek, és nem tudnak semmit.  Képtelenek önállóan keresni, kutatni.  Képtelenek egy mondatból vagy írásból vagy bármiből kiszűrni azt, mi igaz és mi nem az!

Pedig a Teremtő minden este kinyitja a nagy könyvet, a csillagos eget!  

Ugyan ki kémleli a tudás miatt ma? Legfeljebb fotózzák. Nem értik sem az asztrológiát, hát még az asztrozófiát!  Aki meg ma magát asztrológusnak állítja be, annak a „tudása”  max. abban merül ki, hogy vagy irtó rosszakat mond előrejelzésképpen, vagy találgat!  Mindezt persze jó pénzért tesz. De vonatkozik ez a „táltosokra”, „aranyasszonyokra”, „sámánokra”, „tanítókra” is! 

Mind megmondja a tutit!  Ja , hogy nem úgy lesz?  Hát, miért nem jársz tenmagad utána?  Nem mondta senki, hogy higgyél, inkább emlékezz és tudj!  De ez nehéz és rögös út…de nem fogsz viaskodni itt sem szörnyekkel, meg sárkányokkal, meg ki tudja kikkel!  Az csak a képzeleted szülötte, minden tulajdonság benned van, ha szörnyekkel viaskodsz, akkor az is te vagy!   J

Visszatérve a szerdára:

 „fölmegyek az OLAJFÁK szent hegyére”.

A sámán révülésben három fokozat van: alacsony, közepes ,  magas, vagy nagy  képességű  sámánok vannak. A nagy képességűek a Tejúton kívülre is képesek ellátogatni pillanatok alatt.

A közepes képességűek max a felhőkig jutnak, a kis vagy alacsony tehetségűek a FÁK HEGYÉNEK a MAGASSÁGÁBAN  utaznak. Ez azt  jelenti azt, hogy a fák ágának a magasságáig.

De ugye ez egy olyan naprendszer, ahol a  Nap a fából fogja  az éltető energiát olaj áramlás útján kapni.

Van Napos fa és van Holdas fa, ezeket sámándobokon sűrűn látni. A fához viszonyítva jelenik meg a jobb oldalon a nap, a bal oldalon a Hold.

Kapcsolódó kép

Kép Dávid Júlia alkotása

„álom nem jövend szememre a nagy félelemnek miatta”

Fent van az olajfák hegyén,  és nem alszik Jézus. A  révülés legfontosabbja: akkor is elkerül az álom a révülésben, ha álomban vagyunk benne.

Ebben van benne Jézus. Mágikus képességek szabadulnak fel, mert nincs téridő korlát. Ezért veszélyes is ez, mert ha véletlenül elfogná egy gyors, váratlan ijedelem, rettegés, akkor abban a pillanatban a pillanatban visszaesik az álomba és belehal, akik pedig „ébren” (éberen) vannak” hiába keltegetnék. 

Jézus ezért született e világra. Emberi reakciói vannak neki is, attól fél, hogy nem tudja megtenni, amiért jött.

Mit kért Jézus a tanítványoktól?  Hogy vigyázzatok és ne aludjatok el!  És elalszik mind,  kivéve Jézust!

 Jézus retteg, és közben az arcán vizcsepp és vércsepp jelenik meg! VÉRES VEREJTÉKKEL IZZAD, hatalmas energia szabadul fel (innen származik a HŐS. HŐSIES szavunk, minden hősben ez az energia szabadul föl ). akkor szabadul fel, amikor annihiláció van, ugye a fények szabadulnak meg a fizikumtól.

A lélekerő működése a lényeg: a vérben nem csak a saját tulajdonságunk van, hanem minden ősömé is!

https://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/adunanal.htm

Én úgy vagyok, hogy már száz ezer éve
nézem
, amit meglátok hirtelen.
Egy pillanat s kész az idő egésze,
mit száz ezer ős szemlélget velem.

Látom, mit ők nem láttak, mert kapáltak,
öltek, öleltek, tették, ami kell.
S ők látják azt, az anyagba leszálltak,
mit én nem látok
, ha vallani kell.

Tudunk egymásról, mint öröm és bánat.
Enyém a mult és övék a jelen.
Verset irunk - ők fogják ceruzámat
s én érzem őket és emlékezem.

részlet József Atilla: a Dunánál

A vér útján öröködnek az ősök által felhalmozott erények(de a hibák is).

A vérben tud megszólalni az ősök intelme, szava .

Ezek a leírások megtalálhatók a táltos, sámán révüléseknél, kívülálló igy látja: véres víz folyt „belőle”.

 Tehát, megjelenik Jézusban a kísértés: „atyám, ha akarod, múljon el tőlem ez a pohár”.  Nem kötelező ellenségeinkért életünket áldozni, ez hatalmas belső vívódás nála is.

Istenen belüli emberi természet jelenik meg bene.  Napvilágra született emberek vagyunk, a Napnak van világa, ez a 7 bolygórendszer, ezen belül van a földi világ, ez az „árnyékvilág”,ugyanis az emberi test a fénnyel való találkozásakor árnyékot vet.

Miért nem érti a gyermek az árnyékát?  Mert ugye a szellemnek nincs teste!  Azt szokta meg! Amikor meg meglátja, akkor nem érti, hogy ez hogyan lehet?

Hisz a szellem fényből van, s nem testből.

 Tehát, ha valaki „véres verejtéket” izzad, akkor ott nem a félelem az úr!

Világfélelme, azaz világ féltése van! Aggódik a világ sorsa miatt.

 

 

Nekem legkedvesebb fiam, Jézus! Mit mívelsz te azon a nagy és szent Zöldcsütörtökön? 
Legkedvesebb anyám, én azt neked mindjárt megmondom: ama hamis Júdás el fog engem adni harminc ezüstpénzért. 

CSÜTÖRTÖK-Szaturnusz napja. Csütörtököt mondana, de egy jótevő Jupiteri erő elfeledteti vele .

Csütörtökön virradóra
találtam egy pej csikóra.

Tisza partján elaludtam,
ej, de szomorút álmodtam,
megálmodtam azt az egyet,
babám nem leszek a tied, 

De amikor felébredtem,
kilenc zsandár áll előttem…

Kérdik, hol az utazólevelem..

https://www.youtube.com/watch?v=XlsMOjadEZs

A zsandár a megfogó erő, a Szaturnusz, mert Júdás elárulja 30 ezüstpénzért.

 A Hold (kissé kerekítve), 30 napos periódusú hónapot ad ki, a Szaturnusz ugyanannyit, csak évben. A Hold a Földről nézve a leggyorsabb, míg a Szaturnusz a leglassabb, a Szaturnusz a külső határ őrzője, a Hold a belső határé.

…………………………………..

Legkedvesebb anyám, én azt neked mindjárt megmondom: föl leszek feszítve egy magas keresztfára, három rettentő vasszöggel kezeimen és lábaimon átverve. Odajön egy vitéz, lándzsával keresztüldöfi oldalamat, és abból vér és víz fog folyni. Atyám pedig küldeni fog két ápolót, úgymint Szent Jánost és (Armathiai) Józsefet, akik engem a gyászkeresztfáról levesznek. Te kedves anyám, rám fogsz nézni szent szemeiddel, megmosol engem szent könnyeiddel, és szent hajaddal fogod törölni véres testemet. Én pedig halva fogok feküdni a Szombat estvéjéig, mint aluvó kisded az ő bölcsőjében. 

PÉNTEK- VÉNUSZ a szeretet.

Gyűlöletre lehet önfeláldozó szeretettel is válaszolni, ha ők ott nem értik meg, talán majd megértik az utódaik. (nem úgy néz ki ma! )

Az egész Nagyhét nem ezt az áldozatot készíti elő, hanem a feltámadást! Ahhoz meg példamutatóan „keresztre kell feszülnie”- másokért, mindenkiért, a világért.

Mivel az emberek szellemben ezt nem értették, igy „láttatni” kellett velük, be is vetítették.

 Péntek- PNTK- FN-TK-FÉNY – TAG, Fényes Csillag maga az Esthajnal Csillag.

VÉRáldozat- a Napnak mutatják be, VÍZáldozat: A Holdé, a szívé.

Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital.” (János 6,52–59)

A vér mozgatója, az áradás és apadás fő felelőse és szabályozója a Hold, azaz a szív. A Lelken keresztül irányít!

„küldeni fog két ápolót”. Apolgatás : megcsókolni jelentésű.  Egy apostol van jelen ,Szent JÁNOS-LÁNYOSsággal … a kereszt tövében pedig 3 Mária, s megjelenik „József” is, a „JÓZSEFSÉGgel”, akinek Mária apolgatása, ápolgatása, védelme a feladata.

 JÓZSEF- JÓ SZÍV.

„rám fogsz nézni szent szemeiddel, megmosol engem szent könnyeiddel, és szent hajaddal fogod törölni véres testemet”

Szent szemeivel rá fog nézni Mária: mi mással nézhetne az ember?- gondoljuk, csak itt a nézés az élet újraindítása a szemmel!  Mégpedig az STN-SZENT-ISTENi szemmel!

A HAJ- nem véletlen a hosszú haja nőknél!  A haj antenna, a szellemiségé, a hajjal törli meg Krisztus testét, azaz elindítja a szellemi áradást!

Jézus teste maga az élet, a szellemi áradással ismét mozgásba hozza a vért! Könnyekkel, vízzel ÁRSZTJA, és SUGARAKKAL táplálja.

Érthető már , hogy miért HAJNAL SZÉP SUGARA is a neve?

 TÖRÖL:  a kendővel letörli Krisztus arcát, ez a „veronika kendője”, de töröl TÖRÜL is, azaz viszaTÉRÜL az erő az elTERÜLő testbe!

halva fogok feküdni …mint aluvó kisded az ő bölcsőjében. 

Ha halott lenne, akkor nem úgy fekszik, mint egy alvó kisgyermek, de bizony révülésben van! Anyja ölében fekszik , azaz visszatért, az „anyaméhbe”, gyermekként, s vasárnap a feltámadáskor férfiként tér vissza. Mert megjárta az útját.

………………………………………..

Legkedvesebb anyám, én azt neked mindjárt megmondom. Még sírban fogok feküdni egész a húsvéti szent napig, mialatt le fogok szállani poklokra, az ott rám váró lelkeket KISZABADÍTANDOM. Feltámadva magammal viszem őket az én Atyám országába, bevégzett nagy munkám diadaljeléül. És az üdvösség öröméneke örökké fog zengeni az egek egeiben. 

 SZOMBAT- NEM SZATURNUSZ!

Minden megdermed szombaton, mondja a rabbinikus irodalom, de ha valaki jót tesz, ami kitudódik és még galileai is, akkor nem tudnak mire hivatkozni!

 SZABAD SZOMBATON JÓT TENNI!   A Jótevő bolygó pedig a  JUPITER.

 Aki szombaton jót cselekszik, annak a cselekedetét a Jupiter irányítja, s adja hozzá a KEGYELMI erőt sokszorosan!

Ez a szkíta műveltség alappillére!  Még Jézus születését jóval megelőzően is.

Amikor az utolsó vacsorán kenyeret és a bort, mely az ő teste és vére megeszik az apostolok, onnantól kezdve nem szolgák többé, hanem TEST-VÉREK.

SZOMBAT- SABBATH azaz SZABAD, jót szabad tenni!

A megszabadító Isten tulajdonságai jelennek meg.  A Szaturnusz mindent megmerevít, leköt, megfog egy állapotban, sőt, még rá is tesz egy lapáttal, nem  hogy megszabadítana a terhektől.

„Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek.

Ráhányni mindent, ami antik, ócska,
Csorbát, töröttet …

Hisz zúzmarás a város, a berek...
Fagyos kamrák kilincsét fölszaggatni
És rakni, adjon sok-sok meleget.

Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni,
Hogy FÖLENGEDnének az emberek!”

 részlet: József Atilla Tél

https://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/tel.htm

 Ha nem hányjuk rá a mocskot, szemetet, amit az emberiség fölhalmozott, akkor nincs felengedés sem.

 ENGADI- ENGEDI, Atilla király  nevelkedett itt.

Képtalálat a következőre: „attila király”

le fogok szállani poklokra, az ott rám váró lelkeket KISZABADÍTANDOM. Feltámadva magammal viszem őket az én Atyám országába

Akik éppen a szaturnuszi lefogottság állapotában vannak, azokat az „ingyen kegyelemmel” megszabadítja, és elvisz „Atyja” otthonába…

„Mert tiéd az ország, a hatalom most és mindörökké”, de nem mindegy hogy melyik országba viszi.

A Jupiter fényes otthona a Nyilasban van, a Jupiter pedig a MAGYAROK CSILLAGA, a sötét otthona pedig a HALAK-HALÁLban van, itt haldokolnak a lelkek, mondhatjuk,hogy ez a pokol most. A „halálon” átesett,  szenvedő lelkeket kell megszabadítani.

Maconka templomkép, Fájdalmas férfiú a megnevezése, a fal kettérepedt (itt eltüntették)

 

 

 

Mária, aki a „megtartó”, másik oldalon János apostol, aki elgondolkodik, hogy ezt vajon hogy csinálta Krisztus, amikor már a kereszt felé vezető úton történtekbe bele lehetett volna halni, a keresztrefeszítésbe meg pláne… ma az emberiséggel keresztutat járatnak! Ugyanazokat szenvedjük ma emberként, mint Krisztus.

 

 

 

Köpenyes Mária

Az utolsó utáni pillanatban is csak tőle várhatnak a Lelkek menedéket.

 

 

Az ablak előtt a koporsó, mintha térben lenne.

A „halál” pillanatában az őskettősségnek a szintjére zuhanunk vissza.

 A szellemiség a Fájdalmas Jézus ábrázolásban jelenik meg a falon felette.

A fény a megnyújtott, emberi alakra, kulcsra emlékeztetőablakon jut be.

Itt minden fényből van.  Van valami bennünk, ami mindig középen van, és ebből indul a „feltámadás”.

 A Húsvéti feltámadást nem a Virágvasárnap vagy a Nagyhét készíti elő, hanem éppen a farsang. Ekkor minden folyik, étel, ital, tánc , mulatozás, már szinte várja a test, hogy böjt legyen s megtisztuljon.

„Ímé titkot mondok néktek. Mindnyájan ugyan nem aluszunk el, de mindnyájan elváltozunk. „

https://mek.oszk.hu/00100/00161/html/uj/1-kor/chap015.html

Mindannyian „nem halunk meg”, de mindannyian elváltozunk.

Vannak, akik nem halnak meg, ezek teste romolhatatlan.

A hét első napján, azaz vasárnap Jézus „feltámadásával” a teremtés újul meg. Az élet megy tovább, de a teremtés áll.

Pitymallatkor a Hajnal Csillag vezeti be a Napot.  Jézus a sírnál Mária Magdolnával, azaz mag nélküli Máriával találkozik.

 A pálosoknál van a legtöbb Mária Magdolnának szentelt templom.

 Mint ahogy ez a Mária is átment a megpróbáltatásokon, igy a nemzetnek is át kell mennie, de a „népek Krisztusa, Magyarország” is feltámad.

 Mert feltámadás nélkül, mit ér a mi magyarságunk?

 

Szántai Lajos videója alapként szolgált.

 https://www.youtube.com/watch?v=7CrRVG5Cxas&t=30s