Hyperboreusok

A görög hyperboreus-mondák szerint a hyperboreusok (északon túliak) messzi Északon, az Isztrosz (Duna) országában éltek, ahol Boreasz hideg szele már nem érte őket.  Ez ország az északi hegységeken túl (a Balkán félsziget hegységein túl) képzeltetett, amelyben a hyperboreusok boldog, bűntelen és igen magas műveltségű szkytha nép voltak.  

(megjegyzem: nem szkíták, hanem kimmerek v. gomerek, a szkíták leigázták őket és átvették a tudásukat, amit aztán a késő utókor nekik tulajdonít)

Húst nem ettek, csak gyümölccsel, tejjel és mézzel táplálkoztak.  Háborút, betegségeket nem ismertek, több száz esztendőt éltek és minden fájdalom nélkül, az életet már únva, csöndesen haltak meg.  A hyperboreusok odaadó szeretettel tisztelték Apollont és Artemiszt, amely istenségek kultuszát a görögök, saját bevallásuk szerint, a hyperboreusoktól örökölték.
Apollon Napisten minden esztendőben tavasztól őszig közöttük élt és náluk királyként uralkodott, de minden ősszel tőlük eltávozott.  Országukban a Nap egy esztendőben csak egyszer kelt föl és csak egyszer ment le.
A görögöktől a Balkán hegységei valóban északra vannak és ezekből fúj a hideg szél a Görög félsziget felé.  E hegységeken túl van a Duna országa, azaz Magyarország, vagyis azon boldog és termékeny ország, amelyről a hyperboreus mondák beszélnek.  Hogypedig a Sark valamikor valóban hazánk területén kellett legyen, ennek emlékét őrizi még számtalan népmesénk, amelyekben ha régi időkről van szó, mindig az mondatik, hogy „akkor egy nap volt egy esztendő” vagypedig, hogy „akkor három nap volt egy esztendő”.  Egy nap egy esztendeig csakis a Sarkakon, illetve egy esztendő három napig csakis a Sarkakhoz még közel eső részeken tarthat.  Amint azonban népmeséink és a hyperboreus-mondák is állítják :  akkoriban még sohasem volt tél, hanem örökös tavasz.
A tudósok csak legújabban állapították meg, hogy a Sarkak hosszú százezredévek alatt Földünkön helyüket, kacskaringó (spirál) vonalban haladva, változtatják.  Erre vonatkozólag lássad pl. Dr. M. Wil. Meyer „Weltuntergang” című művében is, hogy „die erst seit etwa zwei Jahrzenten bekannte Tatsache, dass die Pole langsam in spiraligen Windungen über die Erde hinwandern.”  Amit a földrészek (kontinensek) eltolódásaival hoz kapcsolatba. 

(Magyar Adorján: A Lelkiismeret aranytükre, részlet)

A TITÁNOK és titaniszok a görög mitológiában GAIA és URÁNOSZ (KÁOSZ gyermekei, ők voltak az elsők ) első 12 gyermeke, az "ISTENEK" MÁSODIK NEMZEDÉKE!

A hat fiútestvér, azaz a titánok, név szerint Ókeánosz, Koiosz, Kriosz, HÜPERIÓN , Iapetosz és Krónosz, illetve a hat lánytestvér, azaz a titaniszok, név szerint Téthüsz, Rheia, Themisz, Mnémoszüné, Phoibé és THEIA.(és ikertestvére DIÓNÉ)

Titánok harca

Amikor az Ős Föld, Gaia világra hozta az óriás titánokat, Uránosz megrémült látványuktól, de legfőképpen megijedt gyermekei erejétől és hatalmasságától.

Így az Ég (azaz Uránosz) azt mondta Gaiának, hogy rútságuk miatt a Tartaroszban fognak élni. A föld mélyén azonban nagyon keserves az élet, és a szerető anya, Gaia egyre nehezebben viselte, hogy a titánoknak ilyen sanyarú sorsot szánt apjuk.

Egy nap megelégelte Uránosz kegyetlenségét, és elhatározta, hogy bosszút áll rajta. Gaia úgy gondolta, hogy az Ég istene fájdalmat okoz neki azzal, hogy teherbe ejti, majd szinte összes gyermekét a föld mélyére száműzi. Így aztán azt remélte, hogy Uránosz jobb belátásra tér, ha megfosztja férfiasságától.

Egyedül Krónosz jelentkezett a feladatra. Gaia létrehozott méhében egy FEHÉR FÉMET , és óriási, gyémánt keménységű SARLÓT készített belőle. Krónosz megragadta az élesre fent sarlót, és várta az alkalmas pillanatot. Mikor Uránosz megjelent, hogy ismét egyesüljön Gaiával, előugrott rejtekéből, és levágta atyja nemi szervét.

Tehát az 5 titán-közöttük -HÜPERIÓN- fellázadtak az apjuk, Uranosz ellen. 4 TITÁN AZ EGET TARTOTTA A FÖLD 4 SARKÁBA ÁLLVA, míg az ötödik, Krónosz az anyjától kapott GYÉMÁNT keménységű fémSARLÓVAL megcsonkította Uránoszt. (a nemiszervét vágta le, hogy ne tudjon több gyermeket nemzeni)

(Uránosz az IDŐ ŐSE,  ŐSIDŐ, Krónosz lett az IDŐ )

Miután Uránosz félrehúzódott az "istenek" trónjáról, Krónosz feleségül vette saját testvérét, Rheát, és együtt uralkodtak emberek és istenek felett. Uralma alatt élte aranykorát a világ. Az emberekben ekkor még nem dolgozott az irigység, kapzsiság vagy bármi erőszak. Nem ismerték a nehéz munkával elérhető megélhetést és a törvényeket sem.

A teljes harmóniát azonban megbontotta Gaia jóslata, amely szerint Kronosz trónját saját gyermeke fogja megdönteni.

Ezt hallván Krónosz úgy döntött, hogy ő is lenyeli összes utódját. (mint apja, Uránosz) Rheia három leányt és két fiút szült Kronosznak, aki sorban le is nyelte őket.

Rheia megelégelte férje kegyetlenségét, és Gaia segítségével titokban szülte meg Zeuszt, aki testvéreivel legyőzte a titánokat. Eget-földet rázó, hosszú háború tört ki, amely sok mindent elpusztított a földön, de a végén győzött és ő uralkodott istenek és emberek felett.

Mi lett Krónosszal?

Egyesek szerint Kronoszt bezárta a Tartaroszba, mások szerint száműzte, és Kronosz Itáliában telepedett le, Saturnus néven birodalmat alapított, ami Itália aranykora lett.

A titánok és titaniszok kezdetben az ŐSERŐ megtestesítői, később találmányaik által az EMBERISÉG JÓTEVŐI.

HÜPERIÓN - Sokáig ő hordozta a Napot. Feleségül saját testvérét, THEIÁT választotta, és született is három gyermekük: HÉLIOSZ , a NAP ISTENE , Szeléné, a hold istennője és ÉÓSZ-AURÓRA a hajnal istennője.

Ő volt a nap ereje, és a keleti pillér.

Hüperión felnevelte gyermekeit, és Hélioszt megtanította mindenre, amire csak figyelnie kellett a Nap irányításában, és végre megpihenhetett az idős titán, mert feladatát Héliosz vitte tovább.

ÉOSZ-AURÓRA gyermekei a 4 SZÉL.

HÉLIOSZ minden reggel útra kel Keletre nővére, Éósz a ("Hajnal") nyomán, tüzes szekerét szárnyas paripák röpítik az égbolton, ezen az úton HÉMERA kíséri végig.

A szekeret húzó négy ló neve: Aithón („az égő”), Phlégón („a lángoló”), Piróusz („a tüzes”) és Éóusz („a korai”).

Estére elérkezik az óceánhoz, itt Heszperia jelenti be a szerencsés megérkezést, majd lovait megfüröszti, ő maga pedig pihenőre tér aranyos palotájában.

HÉMERA- A NAPPAL istennője. M-R-EM-ER-GOMER-KIMER-KIMMER.

Testvére AITHER-ÉTER, az örök világosság és a lég istene .

THEIA vagy a "tehénszemű" EURYPHAESSA-

Kapcsolódó kép

Héra-mítosz, ő volt az istenek pantheonjában a "tehénszemű" Héra...a görögök szerint

https://percyjacksonhu.blogspot.hu/2013/03/mitologia-percy-jackson-modra-hera.html

 

Kapcsolódó kép

Ő pedig Hathor Egyiptomban. Ő volt akit tehénfejjel ábrázoltak, a szent állat életad teje és gondviselő természete miatt. Hathor jóindulatú  Ég és Nap istennő, aki minden tekintetben segíti a gyermeknemzést, -szülést és -nevelést. 

Képtalálat a következőre: „hathor”

Képtalálat a következőre: „hathor”

Az őselemek egyikeként GAIA, más nevén GÉ, testesítette meg a földet, ő volt a földanya., az ŐSFÖLD.

https://www.youtube.com/watch?v=v5kCRulQ6Qg

A titánok és titaniszok a görög mitológiában Gaia és Uranosz első 12 gyermeke, az istenek második nemzedéke.

Ezen gyermekek egyike THEIA is.

A föld megszületése és benépesülése után Gaia nyugodt időket élt meg. Megszülettek a Titánoktól Gaia unokái is, az olümposzi istenek.

Van egy elmélet, miszerint Theia ütközött a Földdel.

KATT!

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Theia_(bolyg%C3%B3) 

https://www.origo.hu/…/20140610-fold-hold-theia-az-os-napren…

Theia bolygó (vagy az ikertetvére Diona? )

"A Theia úgynevezett trójai bolygó volt, trójainak nevezik azokat, amelyek az adott bolygó előtt keringenek és görögöknek, amelyek mögötte haladnak. Miután a Theia pályája instabillá vált, összeütközött a Földdel.

A Theia törmelékeiből és a Földből kiszakadt kőzetből alakult ki a Hold. (méghozzá 2, amik később összeolvadtak!)

A Naprendszer születésekkor kb. 4,6 milliárd évvel ezelőtt a belső bolygórendszer heves ütközések zajlottak le, amikor a Nap megszületett utána nem sokkal a Ős Föld is kialakult, a Nap születése közben, kb. 100 millió évvel. Ekkor még a Föld tömege fele volt a mainak, és heves ütközések történtek a felszínén, forróbb volt a felszíne, mint a kemencéé. Eközben a Ős Föld pályája mentén egy " szomszédos " ősbolygó a Theia is ugyan úgy alakult ki, mint a hajdani Föld is.

Amikor eltelt egy bizonyos időszak ( ez kb. 50 - 60 millió év ) a Theia tömege ( vagy a Ős Földé ) megváltozott, s elkezdtek egymás felé közeledni. A közeledés minden nagyon gyorsan végbe ment, csillagászati értelemben pár millió év alatt.

A Két kezdetleges bolygó ( a Ős Föld és a Theia ) a Naprendszer születése után 170 millió évvel kb 4 km/s-al egymásba ütközött. A Föld ekkor még képlékeny volt, s az ütközés nem szakította darabokra az égitestet, de így is jelentős törmelék került ki a bolygóközi térbe---amiből röpke idő alatt 10 millió év, kialakult a mai Holdunk.

A kataklizma mindent eltörölt az Ős Földről, ami azelőtt volt, egész szerkezeti vonatkozásában is, tömegét megnövelte, kialakult a Föld mai tömege ( igaz ez ekkor még 99,998%-ban..) a Theia teljesen megsemmisült, anyaga összeolvadt a Ős Földével, ( Theia vas magja is ) a kiszakadó törmelék ---ami az Ős Föld és a Theia anyagából is állt egyaránt, megszületett gyermekük a Hold.

A hatalmas Theia ütközés után a Föld rövid időn belül ( ez akár 100 év is lehetett ! ) felvette a ma ismert tömegét, méretét. Ekkor még forróbb volt bolygónk, izzott a felszíne a forró láva tengerek és kitörések tüzében. Az ütközés után kialakult a Föld történetében először egy rövid életű gyűrűrendszer."

https://newsroom.ucla.edu/…/moon-was-produced-by-a-head-on-c…

Képtalálat a következőre: „IO”

https://index.hu/tudomany/2016/08/05/furcsa_dolgot_muvel_az_io_legkore/

IO-Hold

Tehát, Theia ütközött Gaia-val, ami szerint három dolog történhetett: az egyik, hogy testestől-lelkestől beleolvadt a Földbe, a kiszakadó, de már összekeveredett darabokból pedig létrejöttek a Föld Holdjai.

A másik, hogy ütközött ugyan a Földdel, de továbbment, csak "koccantak" egy nagyot, viszont jó sok darabja benne maradt a Földben. A Holdak ugyanúgy keletkeztek, mint elébb írtam.

De nem olvadtak össze, mert a jelenlegi kihunyt, a másik meg szépen elment, és ma is megvan IO néven.

A harmadik pedig, hogy az ütközéskor beleolvadt a Földbe, a Holdak ugyanúgy keletkeztek, és amit ma felfedeztek, mint Theia, az nem más MINT AZ IKERTESTVÉRE - DIÓNÉ. Mivel ikrek, így könnyen összetéveszthetőek.

Hol lehetett Hyperborea, vagyis Hüperborea?

... nem máshol volt mindez, hanem bizony itt, a Kárpát- medencében, azon belül is ...

Ugyanis az Északi Sarok a titok! Ma arra gondolunk, hogy hát hűűű, de messze van innen, ami igaz is, de nem erről van szó, hanem az északi mágneses pólusról.

Kapcsolódó kép

 

"Egy figyelemre méltó hír került napvilágra, amely beszámol arról, hogy az északi mágneses pólus nap mint nap egyre inkább Szibéria belsejébe, egyre délebb szélességi körök felé mozog, amely kihat az északi féltekének jelenlegi meleg téli időjárására is (és amiről persze a hivatalos tudomány hallgat).

Ugyanakkor tudni kell azt is, hogy a mágneses pólus-eltolódást mindig követi (amelyről a hivatalos tudomány szintén hallgat, bár tisztában vannak vele) a fizikai tengely, a Föld forgástengelyének az eltolódása is. Amikor a mágneses pólusvándorlás délre tolódása elér egy kritikus pontot, akkor fog bekövetkezni, szinte pillanatok alatt, néhány órán belül, a fizikai pólus változás is, megindítva a Földön a geológiai átrendező folyamatokat.

A mágneses póluseltolódás vagy a mágneses pólusváltozás (az északi és déli mágneses pólus felcserélődése) az előjáték elsődlegesen, mely kihat a fizikai forgástengelyre is.

A GOES idõjárásmegfigyelõ mûholdképei alapján kijelenthetjük, hogy a pólus Szibéria felé tart, így levonhatjuk a következtetést, hogy az északi félteke forgáspontjává éppen a kérdéses terület, azaz Szibéria lesz lassacskán. Fogalmazzunk egyszerübben: a mágneses északi pólus Oroszország felé indult el, alapvetõen eltolva északnyugatot egy meghatározott irányba."

Kapcsolódó kép

"Egyenlőre annyit tudunk, hogy Szibéria felé tart. az még sose biztos, hogy ott is fog megállni. Ha ez megindul, akkor fullra kicserélõdik a délivel, ami azt jelenti, hogy a Föld megfordul. lesz idõ, mikor a Nap délen kel (mint mostanában) és északon nyugszik!

https://expianetadidio.blogspot.hu/2013/08/lanomalia-sud-atlantica-e-il-il.html

Kapcsolódó kép

Valamikor tavasszal, ha jól gondolom akkor májusban beindul a fizikai átrendezõdés. Ez ellen lehet szükség a Kárpát medencére, mivel hogy elég védett."

(irták a cikket 2012-ben)

https://paranormal.hu/az-eszaki-polus-anomaliaja-melyrol-a-…/

Nos, a pólus nem áll meg ott, hanem a a "régi helyére"  tart, ami itt volt, és itt teremtettek az "istenek", a 

hyperboreusok földjén.
Kapcsolódó kép

Az utolsó kép: saját szemünkkel láttuk lemenni a Napot és felkelni is- egyszerre! Méghozzá nemrég. 

forrás: l. linkek ...is, én is. :)