ARATÁS-ARATÁRS-ARA-TÁRS

 

A zöld betűs rész egy idézet, ez a gondolatindító. 

Névtelen
"Ez tehát egy transz állapotban kapott prófécia.Sok hasonlót olvastam, mind igaz , csak egy sem mondja ki konkrétan a "frankót" folyamatosan csak utal rá.
Ez a Ré és Az Egység Törvénye könyvekben bemutatott ARATÁS. 
Véget ér A Mester Ciklus a háromszor 25920 év. Ekkor Földanya átrendezi arculatát egy újabb színpadot rendez be a fizikai 3D világot megtapasztalni kívánó lelkeknek vagy inkább szellemeknek, melyek az EGY ugyanazon részei, aspektusai.
A régi fizikai világ pedig az összes belőle létrejött teremtményével együtt visszatér kiinduló állapotába.Rossz szó rá, de megsemmisül abban a formájában létezni ahogyan eddig ismertük, inkább átalakul, mert az anyag nem vész el.
Innen a fizikai 3D világból nem viszel el semmit csak a megértéseidet, mindazt amit életek százai alatt összegyűjtöttél.Ez a megértés pedig szellemi energia.
Nem sokan merik vagy szeretik kimondani, de a felemelkedés a FIZIKAI TEST ELVESZTÉSÉVEL  jár. (vagy mégsem)
A fizikai testet a fizikai világ adta, energetikailag is hozzá tartozik.
Tudom vannak olyan nézetek is, amelyek azt hangoztatják, hogy a tested fénnyé változik és áttöri a dimenziókat és ez lesz majd a felemelkedés. Nem. 
A felemelkedés sok sok tanulás, tapasztalás, megértés és felismerés útján SZELLEMILEG  történik. Ha a szellemed megérett rá,  LEARATNAK és feljebb kerülsz; jobb illetve más körülményeket kapsz a további tanuláshoz,  tapasztaláshoz. Ha NEM ÉRTÉL BE, NEM VAGY ARATHATÓ,akkor  újra leszületsz fizikai testbe az új fizikai környezetbe továbbtanulni és tapasztalni, a még meg nem szerzett Megértésekért."
Névtelen
"Ezeknek az ősrégi irományoknak mára már a fele sem igaz.
El kell őket felejteni. Minden megváltozott.
Egy mesterségesen létrehozott virtuális buborék-univerzumban vagyunk, ahol tetszés szerint manipulálják az időt, a teret, az eseményeket, a valóságot.
Hamis emlék-implantokkal vagy emlékezet blokkolással manipulálják az embereket, vezető politikusokat stb.
25920 év? 
Ki tudja azt megmondani, hogy ebből hány év telt el?
Senki!
Honnan tudná bárki is, hogy hol tartunk az időben?
Ré, meg Egység törvény és hasonlók.
Bla-bla a szétmállott "ősi iratok" hivőinek. Vallás."

.........................................................

Idézet Névtelen akárki egy hozzászólásából, valamelyik írásnál a neten. Talán ennél 

:https://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/09/72-eves-profecia-foldon-kozmikus.html

 

No, erről a hozzászólásról eszembe jutott valami.

És ez már  nem idézet senkitől. :) 
 
Bevezetésképpen: 
 
RÉ tanításait, mint ahogy THOTH-ét is, (Thot-tot-tet-TETT, azaz cselekedet, nem személy) egyébként, semmiféle emberi dolog nincs benne, csak hát, másképp nem értik az emberek, csak ha megszemélyesítik-   illik elolvasni, sokat tanulhatunk belőle. Mint minden, nem a teljesség, de elindíthat benned egy gondolatot, és ez a célja minden írásnak, minden "tanításnak". 
 
A fenti -zölddel kiemelt-idézetben az ARATÁS volt, ami a gondolatokat megmozgatta, s ez lett belőle:
 
 Nem kell, hogy egyetérts, ha akarod , akkor maradj továbbra is Nagyboldogasszony, Szűzanya, Nimród, Atilla vagy sárkány éppen, de gondolhatod magad tanítónak, táltosnak, sámánnak, ördögnek vagy angyalnak is....bárminek.  
 
Egyik sem vagy, és mégis mind te vagy, mert ezek erők, amik gondolatok által jöttek létre, és lettek azok, amik-de nem a te gondolataid által, még csak az "ősök" sem gondolták, hiszen a gondolat sem a tiéd. 
 
Energiamintázatok, amikor éppen a milliárd gondolatból valami kell, hogy tovább vigyen, akkor ahhoz kapcsolódsz, de csak kapcsolódsz! 
Kinyújtod az "érzékelődet", és magadévá teszed, elgondolkodol, ha jó a mintázat, neked hasznos a továbbgondolásodra, akkor építkezel belőle itt a XXI. századi én-eddel. 
 
Mindig atért kapod-ill. te választod ki- hogy visszanézve megértsd, hol volt hiba, és most mit kell kijavítani, de előbb meg kell értened. Ez sem elég, mert javítani tudni kell, mégpedig úgy, hogy senki ne sérüljön általa. Hiába jó neked valami, ha másnak nem az, az nem javítás! Ezért igen összetett dolog a javítás, fegyelmet, türelmet, álhatatosságot, kitartást igényel. 
Amikor készen vagy a saját kijavításaiddal, azaz letudtad a " karmádat", akkor nem követhetsz el többet!  Mert megint visszamész oda, ahonnan indultál-az uroboroszhoz. Sosem lépsz ki belőle.
 
De ,ha tegyük fel, letudtad és ÉBER vagy, akkor kapsz olyan mintázatokat, amik már nem a te sajátod , hanem a mindenség javítását szolgálják. Ekkor azt gondolod-még elköveted ezt a hibát sokszor- , hogy te vagy Szent László, vagy éppen a fáraó, vagy tudomisénki! Pedig-dehogy! 
 
Csak alkalmas vagy rá, szellemileg ott tartasz,  hogy az általuk, abban a korban mindenkit befolyásoló, de hibás döntést kijavítsd! De ettől még nem leszel sem a fáraó, sem Szent Lászó, csak a mintázatukat kaptad meg egy kis időre. 
(Van olyan is, hogy nem ennek a Földnek a mintázatát kapod meg, hanem egy párhuzamosét, no, akkor az elég nagy feladat! :D Mert nem sok a különbség, de más a fejlődés, azaz az idővonalon máshol van. Azért kapod, hogy rájöjj, az nem ez a világ, de létezik, s van amikor onnan kapsz jó információt az itteni javításhoz. De, ha nem veszed észre, hogy nem az, akkor nagyon tévútra siklasz, miközben meg vagy győződve róla, hogy mindenki rosszul tudja, csak te nem!  Megjegyzem, épp elég nagy feladat erre rájönni, de aki ezt "kapta"(dehogy kapta, ahhoz csatlakozott! )az meg is tudja oldani! Ha kiveszi magát belőle, de csak akkor! ) 
 
Minél inkább tudatosan állsz hozzá mindenhez, amivel szembe kerülsz, annál inkább érdekeli fog. Amikor egy-egy dolgot befejeztél, akkor az energiaminőség tovább áll, de, ezekhez már bármikor később is hozzáférhetsz, ha szükságed van rá, magyarán, belehelyezheted magad a történésekbe abba a korba. 
 
De, sok hazugság van, és minden össze van keverve, neked kell kiválogatni belőle az Igazat! No, ez már izgalmas dolog, mert honnan tudhatnád, hogy mi is az Igazság? 
Onnan, hogy már nem egyénként szemlélődsz, hanem globálisan, netán univerzálisan vagy afölött. Azt érezni fogod, vagy látni, netán hallani is. Mert éberek ezek az érzékek. ÉBER vagy, tehát ÉBREN vagy. 
 
De, az érzékek csalafinták, megcsalhatnak, erre is figyelned kell! Érzékelés itt van, afölött nincs, ott a Szellemi Ember van, aki "súg" neked. Ezt gondolják sokan angyaloknak vagy éppen Istenanyának vagy Istenatyának. :) Pedig, csak magadba, MAG-odba kell BEFELÉ menni. Nem kívül , vagy egy láthatatlan világban keresni, ugyanis a Világ te magad vagy. De csak tükörkép! AZ EGY képe kivetítve milliárdnyi formába. Amikor kapsz egy gondolatot, mintázatot, akkor tulajdonképpen a "tükörkép" kap egy képet. És egy kis ideig azzá válsz. 
Ha beleragadsz, és azt hiszed, hogy te vagy a nagy táltos, a király, a királynő, a tanító, a mester stb...akkor elakadtál. Egyik sem vagy. Megy körbe a hinta s te nem tudod megállítani, mindig ugyazon a nyomon halad, de körbe-körbe. 
Nem baj, majd rájössz egyszer, hogy hogyan is tudsz kilépni, mert van kijárat-ill bejárat az! :D 
 

Tehát az aratásról...

LÉLEKTÁRS-ARATÁS

Bontsuk darabjaira.

Azt gondolja itt a Névtelen, hogy az ARATÁS  az, amikor jön az Isten, és megkérdi: mennyit fejlődtél fiam? 

Csak ennyit? -Akkor millió évekre menj vissza a 3 D-be.

Te meg ennyit? -Na, akkor tiéd az Aranykor!

Pedig, de messze áll a "valóság" ettől!

 

Akkor, lássuk:

LÉLEK-TÁRS- Lélek EGY van, csinált magának TÁRSat, azaz ketté vált,   lett belőle Kettő. 

Önmagában nem tud teremteni! De,  a  Kettő  egyesült , újból Egy lett.

Csakhogy, már emlékezett, hogy ő Egyből lett Kettő, aztán ismét Kettőből Egy, ez már egy új minőség volt, ő lett a HÁROM. h-ÁR-OM, Az ÁR ugye később kiderül, hogy mi, az OM pedig az első h-ANG lesz.
A H betű sok helyen csinál galibat, nem is mi tettük be!
 
Gondold csak végig azt a szót, hogy HUN. Ha elhagyod a H-t, akkor UN, és mit is mondanak: UNGAR-azt lelenti, hogy- UN- IGE- EGY, Gé- a FÖLD, ÁR-RÁ-azaz, az első földi ember. Tehát-az "Ige Szóvá lett". 
 

Hol van az IGE? A MAG-ban.

Hol van a MAG?

És ha a MAG-ÁR elindul a MAG-ARA felé, akkor lesz a HÁROM, azaz  BEL-BÉL-BÁL , az X,  a KERESZT, A KERESZTES, KÖRÖSZTÖS, KÖROSZTÓS,  A KRISZTUS,  KRISTÁLY, a " FIÚ". 

(mi lesz a KERESZTÉNY? KERESZTÉNY---KERES TÉNY(eket)

Aki majd létrehozza a negyediket, az Em-bAR-t.   

Ez az "Egyben a Kettő", azaz a Három, már nem tudott mit tenni, mert Egy is volt és mégis Kettő, és minőségében meg Három ! Bezárult a kör!

De a Három is teremteni akart, így hát, sok próbálkozás után, azt találta ki, hogy kivetíti önmagából a részeit, azaz minket, először (szellemben) , hogy ne legyen egyedül. Egyik fele lett Fény egyik oldala, másik meg a Fény  másik oldala !

A "Három az Egyben"-nevezzük így- először kivetítette az egyik részét, majd kivetítette a másikat is, de ezek állandóan egyek akartak lenni, mert vonzották egymást, ki akartak egészülni.

Vissza jutottunk az elejére!

Csinált Kettőt, aki Egy lett a FÚZIÓ-egyesülés- által.

No, akkor gondolt egyet, és: kivetítette ÖNMAGÁBÓL A TELJES KÉPET, azaz

"készítsünk EMBERt a magunk képére és hasonlatosságára", s odaadott neki mindent, amit tud. AZ EGYET, A KETTŐT ÉS A HÁRMAT IS! A 3 lépést, a három változást!

Az Emberben tehát volt a Kettő- a két rész, és a két rész megint Eggyé válásával létrejövő Három! Aki ismét Egy.  De a Három nem azonos az eredeti Egy-el. Mert a Három emlékszik az eredeti Egy-re, a kettévált Egy-re , azaz a Kettőre,  és a kettévált egyesüléséből létrejövő ismét Egy-re, aki viszont már Háromnak neveződik, mégis Egy!

Tehát, ezt a 3 lépést tette bele a Szellemi  Emberbe, ez  lett a 4. lépcsőfok. De ez szellemi még, a fizikai ember  lett az 5. mozzanat.

Ezért vagyunk mi az 5. teremtés!

1-Egy

2-az EGY „Kettő Egy”-két fele az Egynek-  lesz, mert ugyanazok félként, két tő-ként is!- és ezt így hívta-Kettő. Ezt mondja a magyar-egy tőről fakadnak.

3-a „Kettő Egy”, azaz a két fél-egyesülni kívánt (fúzió) ismét  Eggyé, így lett a Kettőből megint Egy, és eza folyamat  lett a Három nevezetű, mert már nem azonos a szét nem vált Eggyel, és nem azonos a Kettővel sem,  hiszen 3 folyamaton kellett végigmennie:

- 1.tudta, hogy milyen a szét nem vált Egy

- 2.tudta, hogy milyen a Kettővé szétvált Egy, és tudta, hogy milyen a

- 3. Kettőnek  ismét Eggyé válása, a Három , de ez egy új minőség lett! 

Benne volt az eddigi -az Egy- majd a szétválás, tehát Kettő, -ismét Eggyé válás (fúzió) tehát Három folyamata.

No, az embernek ugyan ezt kell megtennie magában! És ugye „senki se mehet az atyához, csak általam, azaz Krisztusban, mert ő a Harmadik. Harmadikká kell válni, ez a krisztusság, a krisztusi út.

Ha emlékszel az Egy-re, emlékszel arra, hogy ketté vagy szedve, de arra is emlékszel, hogy a Kettőt tudod ismét egyesíteni, azaz Három leszel-Krisztus leszel- akkor megtetted a szinte lehetetlen, amit ember tehet.

"Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek."

Krisztusság-kristályság, a HÁROMSÁG -HÁROM-S -ÁG az, ami a feladat.

De hol van benned az Egy? Van?

Persze, hogy van! Hiszen, különben nem emlékeznél!

A két részedben van egy-egy  kis MAG, azokban van az Egy tudata, de már Kettőben, mert ugye mindkét félben  benne van!- ha a két részed közelít egymáshoz és a MAG-ok oly közel kerülnek, hogy hatalmas feszültség keletkezik, akkor fúzió  jön létre-Összeolvadás-a HÁROMBAN! Tehát a Kettőből Egy lesz a Háromban.  A két rész iszonyú nagy felszabaduló energiájából létrejön a Harmadik, az egyesült minőség. 

A két részben lévő MAG egy lesz, de egy Harmadik Egy! Aki több és mégis kevesebb.

Ezért mondta Krisztus: „ Én és az Atya EGY-ek vagyunk”. Ami ugye nem egyenlő az eredeti EGY-el! Mégis Egy, csak a folyamat szaporodott, gazdagodott . De ettől lesz ÉLŐ! Ezektől a szétválásoktól és összeolvadásoktól.

No most, a Három is ki akarta próbálni ám a további folyamatot, és lett a NÉGY!

Mit csinált?

Szellemi Embert teremtett.

De, a Szellemi Ember már tudta ezeket a lépéseket magában, ismerte, emlékezett! Ezért volt EGÉSZ! EGY-ÉGI-IGE

Csakhogy, ennél tovább nem jutott, szétvált-Eggyé lett-és ennyi.

Benne volt az Egy, benne volt a Kettő és benne volt a Három.

Ekkor azt mondta az 1. ősi  EGY: „teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra”.

 Kinek mondta?

Hát a Kettőnek, a Háromnak és a Négynek!

Azaz: a TEREMTŐ 2. ATYÁNAK és  TEREMTŐ ANYÁNAK, a  3. FIÚNAK, aki a HÁROM, és az  4. EMBERNEK, aki a NÉGY, aki az ADAM, a Szellemben létező Ember már!

Tehát, a Szellemi Ember már megvolt, vele együtt teremtették a fizikait!

Így lett az ÉGI-IGE, a Szellemi Ember –SZÓ. „S az Íge szóvá lett”. Azaz fizikai lett. ADÁM ÁBRÁM-at a fizikai embernek.

Ki lett ő?

ÁBRÁM, az ősapa,  és SÁRA, az ősanya.  SÁR-ARA-ny(a)-SÁRA-ANYA

Miért is nevezték a SÁRA-nak ÁBRÁM feleségét, aki egyben a testvére is volt?

Hiszen, ugyanannak az egésznek voltak ők szintén a két felei. A SZELLEMI EMBER KÉT FELE. Mert a folyamat végestelen-végig ismétlődik.

Mert ugye a fizikai  ember neve ÁBRÁM volt, hiszen az „ábrázatukra”, képükre teremtették.

Ki volt a másik fele, hiszen kellett lennie másik felének is? Nem más, mint SÁRA---SARA ---S-ARA.

Az "S"a nő, a sarkosabb a "Z", a férfi, de ugyanazok, csak a minőségük más. Az S is tűz és a Z is, hiszen két tűz elem találkozott, az S inkább VÍZ lett, a Z meg maradt TŰZ, de csökkentett formában. A tűznek sok alakja van. 

Az S-ben lobog a láthatatlan Fény, a Fekete Fény, a Z-ben pdig a látható. Ezt a láthatót nevezték el RA-nak, azaz Napnak. De ez az egyik rész csak.

A nevek beszélnek ám!

SÁR- a Föld pora VÍZ-zel keverve, azaz anyagi már. ANYA(g)

Ábrám volt a  nagyobb szellemi erő-TŰZ , Sára  a nagyobb az anyagi erő-VÍZ. De, ezeket ne a mai tűz-víznek gondold, hiszen erők.

No, ez volt a teremtés 5. lépcsőfoka.

Mi a helyzet az erők elosztásával a fizikai emberben ?

Mit tudhat hát a földi ember?

Ismeri-emlékszik-a szét nem vált EGY-re, ismeri a szétvált- KETTŐ-t-Atya-Anya- , ismeri a Kettőből  újra eggyé vált, HÁRMAT-fiú vagy gyermek-  és ismeri a 4 erő által teremtett NÉGY-et, a  szellemi embet, és a fizikait, az ÖT-öt. 

Ezt az 5 lépcsőt ismeri!

Miért mondta Krisztus, hogy.

„Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan „

ISTEN-IS-TE-ÉN, FELSÉGES-FEL-S-ő-ÉG-IS

Minden mozzanat benne van az emberben! Az I, maga az EGY, a S és a Z, az TE meg ÉN, a két tő az emberben is jelen van, és a harmadik, ha FELemeled a Szellemet Mag-odban,  akkor az ÉG, mert összeolvad, fúzionál a két fél, az S, aki a nő,  meg a Z, aki a férfi, azaz az -Is-Iz, vagy ahogy ma ismerjük: ISIS.

A két rész (ez a rész a szer-eleme, részek egyesülése) ha egyesül, akkor lesz  ismét Egy! Ez a nő-férfi, férfi-nő. Ha egy lesz, akkor Istenember lesz.  De az  emberben, viszont még külön van az Egy, mégpedig a MAG-ban,  akkor hát nem lehet egész, akárhogy is nézzük! Mind a 3 résznek egyesülnie kell! Az I-nek és a TEÉN-nek, s akkor lesz az X, ami a BEL- BÉL-BÁL- PÁL, aki nem más, mint a HÁROM, azaz Krisztus.

Bél-Bál-Pál Isten helye a BAL-ATON, azaz PÁL-ATON, PÁL -ISTEN, no és ne feledkezzünk meg KÁL Istenanyáról sem- Káli medence. (BALATON-PÁL-ATON, PÁL ISTEN-től pedig a PÁLOSOK.)

„BÉL a sumér ENLIL isten jelzõje. Jelentése "ÚR" szó szerit: ÉN-Lélek. Nála vannak a királyi jelvények a földi király BÉL-nek a  helytartója.   A magyar „Szentháromságban” BÉL -BÁL-PÁL  a „Fiúisten” neve. 

 

( Mik is a JELVÉNY-ek? 

JEL-LEJ-LEY-V-(F)-ONALAK! 

VÉNY-az RECEPT, amire fel vannak írva a REJTVÉNYEK,  RE-ak-CEPTál-ni kell, azaz RE-újra, AKCEPTÁL- elfogad, befogad, elismer. Tehát újra be kell fogadni a JEL-LEY vonalakkal a recepten-VÉNYen rejtvényesen megírt tudást! Ezek a JELVÉNYEK, nem pedig a korona, jogar és a többi földi hívság. Az már csak a szelemileg elbutult embernek kellett, mint kapaszkodó, de hát, azt se értette ám!

ARIADNÉ V/FONALA-„ Ariadné tündöklő koszorút, a történet későbbi változataiban aranyfonal-gombolyagot adott Thészeusznak, aki a szörny legyőzése után a fonal segítségével kitalált a labirintusból.”

No, ez a legenda is erről szól! Hogy találsz ki a labirintusból?

Mi a LABIRINTUS?

„Tekervényes utak összessége , utak áttekinthetetlen hálózata, amelyben nehéz eligazodni, amelyből nehéz kijutni; útvesztő”.

Anatómiában:

„A belső fül a csontos tokból (MAGTARTÓ TOK) és az abban helyet foglaló hártyás labirintusból áll. A labirintus részei: a tér három síkjában fekvő félkörös ívjáratok , amelyekben az egyensúlyérzékelő ideg végkészülékei foglalnak helyet. A tornác (vestibulum) és a csiga (cochlea) képzi a csontos labirintus legnagyobb térfogatú terét.

Ez utóbbiban a hallás idegvégkészüléke: a Corti-féle szerv található.  

COR- SZÍV-et jelent, TI- a TI SZÍVETEK.

A belső fülből indul ki a VIII. agyideg (nervus statoacusticus), amely a hallás és egyensúlyozás ingereit továbbítja az agy megfelelő részeihez. PÁROS szerv.”

Milyen érdekes is ez? 

Ott van minden, az egyensúly akkor, ha MEGHALLOD A SZÍVED HANGJÁT, az általa súgott információkat.  

VIII vagy 8-as agyideg. Fektesd el a 8-ast, lesz belőle egy mőbiusz szalag!

De, ha a „háromságot” akarod belőle létrehozni, pl a félkörös ívjáratokat, akkor azt is lehet! Vagy ha a „Dávid” csillagot a kettő egymásbafonódásából, akkor azt is lehet…és még egyebeket. 

Ezért, a két részébe beletette-mindkettőbe- az Egyet-belülre! Ez lett a MAG! Ami nem más, mint az ÁR -és az ARA, azaz BEL-ÁR, a belsők áradása, ebből lett a BÉL-A  IS.   Ez a BÉL-A-S-ÁG, BÉLA-ÁG.

Ha a két MAG- az ÁR és ARA egyesül, ÁR-ADÁS , akkor lesz a MAGÁR, vagyis a MAGyAR. Tehát, a MAGYAR nem más, mint maga a HÁROM minősége , ebbe tette bele a tudást, ennek a fúziónak és megértésének a tudását. 

A MEGTERMÉKENYÍTÉS nem más, mint a :MAG-TÉR MÁKONYÍTÁS-a, ez  SZER-ELEM-mel érhető el. 

Mindkét fél beleesik rendesen, ekkor MÁKONY-KÁBULAT jön létr, "elfelejtik " , hogy két különböző minőség ők. "rózsaszín köd"  ereszkedik az AGYUKRA (no és az ÁGYUKRA is) :) 

Létrejön a FÚZIÓ, ÖSSZEOLVADÁS , az isteni MAGban lévő EGY pedig az  immár kellőképpen egymáshoz közel lévők gerjesztésével, majd   az ÜTKÖZTETÉSSEL,  kirobbantja a Harmadik minőséget, majd a Harmadik karon fogja a  Negyediket, a Szellemi Embert, s közösen ÉLŐ-vé teszik  az Ötödiket, a fizikai embert, s egyszer csak megszületik a gyermek- , ez van az életben is, hiszen, a folyamatosságnak mennie kell. 

A két rész a TÁRS, TÁR-IS, azaz MAGTÁR, MAGTARTÓ-MEGTARTÓ,   a bennük lévő MAG tud egymással fúzióba lépni! Ez a MAGban a MEGTARTÓ ERŐ, de ez a NŐ. A FÉRFIrésze MEGTERMÉKENYÍT, azaz a  SZER ELEMet(kábítás) használva , elbódítja a  a NŐT, hogy hozzá férjen! Igy FÉRaFI. Mert FÉL-FI Ő,  mert a FI párja a FA, a nő. Mondhatjuk őgy is, hogy a FA és a FI. Az F közös bennük, az I az Atya, az A az Anya.  KÉT TŐ. 

Ha minden rendben, akkor lesz  FI (már nem fél és nem is fér) Ú. FIÚ. A FI-FA fia lesz a FIÚ. Csak a magánhangzó változott! és MEGVAN A HÁROM. Mert az alap közös.

Mi az Ú? 

Nos, hát egy új valami, mégpedig nyitott, de mégis körbekerített. Rovásban a jelentése:  UGAR, ha „feltöröm”, akkor vethetek bele bármit, jelen esetben férfit, vagy nőt. Ugyanis, azért nyitott, mert később dől el, hogy milyen nemű lesz az utód. Mindenki így indul. Ugyanis, ahogy a fogamzás sem az ÁGYBAN, hanem az AGYBAN, dől el, így a nemiség (ami csak itt van) sem abban a pillanatban, de ez egy másik történet. 

Haladjunk tovább.

Ha a két  MAGTÁR-ban (a  MAG-TÁR-TÁL -mag tároló-  MAGTARTÓban lévő – a létezésben- MEGTARTÓ  ERŐ) lévő isteni SZIKRA (SZIK-re a RÁ, gondolj a tojásra, fehérje-sárgája, vagyis-FEHÉR JÓ-és SÁRGA JÓ) egyesül, akkor „MEGTÉR”-nek a MEGTÖRTEK egymáshoz-az EGY-MÁSÁHOZ, mert mindketten azok!  -  azaz MEGTÉRNEK Isteni mivoltukba, aki a HÁROM, aki viszont mégis csak az EGY. Mert csak a MEGÉRTÉS által lehet a  MEGTÖRÉS MEGTÉRÉSe. Csak ekkor keletkezik fúzió.

De hogy?

Hát a MAG-ban van az ARA, a nő, és a férfi,  a RA, az ARA   pedig a menny asszonya. MENNY-ASSZONY-a MENNYI sok „én”  ASSZONYA, aki szüli a gyermekeket, de csak akkor tudja, ha az ARÁ-ra rákerül a RA, no ebből lett az ARA-RÁ-T. A T betű  itt TEN---- TE-ÉN.  Igen, így lesznek az „én-ek”

Hol kötött ki Noé?

Hát, az ARARÁT hegyén! (HEGY -hEGY-EGY-ÉN)

Kapcsolódó kép

Nézzük az EON - NOE párost, mert köze nincs semmiféle meséhez, amit a bibliában egyes népcsoportok összezagyváltak. 

Az EON  kort , de TERMÉSZETERŐt is jelent. Hatalmas folyam,  ami oly rég keletkezett, hogy emberi mértékkel szinte mérhetetlen, mondhatjuk úgy is, hogy VILÁGIDŐ, ha a Világ, a "Minden". 

"A Mindenséggel mérd magad"-épp erről szól. Mert az IDŐt mérni lehet-igaz, nem nekünk. 

Van Kozmikus IDŐ is, és van ennél alacsonyabb, a NOE-azaz a mi IDŐnk, ami benne van  a Kozmikus IDŐben, de ezáltal benne van a VILÁGIDŐBEN is. 

Mondhatjuk úgy is, hogy tulajdonképpen a Minden az Idő. 

Az Eon és a Noe tehát nem egy susogó szellem! 

Nem is ember, csupán eleink sehogy sem tudták megérteni, ezért hasonlították szellemhez, meg emberhez, mert azt talán értették. :) 

A képen mégis valahogy megfoghatóvá kell tenni, ezért nevezzük Szellemi Embernek és fizikai embernek...

De ezek ERŐK!- alaktalan erők. Mert  a forma, alak, anya-g is egy ERŐ, azaz IDŐ, csak a minőségük sűrűbb vagy könnyedebb. 

AZ IDŐ a MINDEN és a MINDEN az IDŐ. 
 

A VAN vetíti ki, ezáltal 1. Létbe emeli (azelőtt is volt LÉT, hogy Ember lett volna) , majd az  2. E-LÉT-be,  a SZELLEMI  EMBERI LÉTbe,  majd a 3. fizikai emberi ÉLET-be. Csak a minőségek változnak, az  IDŐ marad. Ebben az IDŐben lehet létrehozni a teremtményeket. A nem látható világban nem a szemünkkel érzékelünk, a láthatóban pedig azzal. 

Az IDŐ az, amit érzékelünk. Az Időhöz kellett persze TéR, is, ezek is ugyan azok, de mégis különbözőek. Ezért van IDŐTÉR és van TÉRIDŐ.

Mi csak az órát ismerjük, ami időt mér, de ez már nagyon gyatra ismeret. 

         

  I          D         O

        

  E        O         N

IDOEON-ODINO E, Ó dínó e az ember? Mert itt  az E embert jelent. 
Ki volt ODIN? 
"Egyike volt azon Isteneknek, akik megalkották a világot."
ODIN teremtette a Földet, akitől fiai is lettek, de az első embereket ős ő/k teremtették. "
A mi meg csak ebből a DINÓ-ODIN- dinókat  vagyunk képesek felfogni.  :( 
És mi lehet a helyzet 

    N       E      O - val?

KI lehet Ő?

Ezt már Rád bízom ...    
 

 

Pusztán "véletlenek" ezek. 

Ha MEGÉRTED ,hogy mi a magTÉR-TÁR-TÁL, ami a RÉT, a LÉT HELYE  , azaz az E-LÉT, ÉLET, ahova teremtettek, maga a paradicsom,  éden, vagyis a KERT, akkor KERT-ÉSZ leszel,mert a KERT fogalmát ÉSZ-szel lehet megérteni, ha megértetted, akkor meg megtértél a magtár(l)ba, ahol megtörtént a fúziód. 

A MEGTÖRT(megtért)-ÉN  ismét EGY  lesz a HARMADIKBAN, nem leszel már TÖRT-ÉN-rÉSZ , hanem EGÉSZ---ÉGI-ÉSZ, EGYÉSZ  leszel , egyesítetted MAGodban az ÉGI(y)-t, az EGY-et az S-et, aki a női részed, és a Z-t, aki a férfi részed.

ÉDENKERT-ÉGENKERT, ja , így lesz a Földön az Égi Paradicsom!

P-ARA-DI-CSOM-PRDCSM-EP-ER-ED-EC-ES-EM, nem más, mint a MESE EREDETE. 

Mi az IGE?

Cselekvést, történést, létezést kifejező szó!

CSELlel véstek a JELvonalakkkal a VÉNYre, lettek hát TÖRT-ÉN-RÉSZek, akik a LÉTEZÉSből kiesve a földi ÉLETbe próbálhatnak a REJTVÉNYt megfejtve, REakCEPTálva a Háromságba visszajutni. Hogy a SZÓ-ból ismét sound-HANG-AN-G legyen.

Immáron kiderülhetett, hogy az ARATÁS valójában mint is jelent.

ARATÁS- vagy ARA-TÁRS

Semmiféle kaszás meg akármi nincs ebben. Ha megérett a mag, akkor megkapja a társát, az ARA-TÁrSat kap.

Ha megérnek a MAGokban az isteni szikrák által sugalltak, ha a RÁ  rész MEGTALÁLJA végre másik részét, az ARÁJÁT, aki a TÁRSA, akkor rendben a dolog!

Ha MEGÉRETT-akkor MEGÉRTETT.
TÁRSAK lettek. Önmagukban, az emberi palántákban. (Nem másik emberben van a társ, hanem magunkban. De  ezt mindenkinek magában kell lezongoráznia! 
És ha így tett, s nem volt TETT-LEN , TÉT-LEN, akkor már tett, cselekedett, és így nem modhatjuk azt, hogy lógatta a lábát cselekedetek, tettek híján, azaz nem is lehet akkor SE-TETT-SE-TÉT-SÖ-TÉTsÉG-ről beszélni! 
Mert minden bennünk van, a  cselekvés és a nemcselekvés is, a TETT is, meg a SE-TETT is.   

Ha már eleget cselekedett, s a SZER-ELEMEK nem bódítják el, akkor tisztán lát, kikerült a labirintusból, és érti az égi zenét is, nem süket már, hallja a BEL-sőt is, a h-ang-ot, ami mindig segít, mert az ÉG így SEGÍT. …akkor majd kap földi társat is, mégpedig az UN duálját, akivel olybá tűnik, hogy szinte Egyek. )

Így lett hát az ARA-TÁRS-ból sima kaszával való ARATÁS! 

Egyes fejekben, amit aztán el is terjesztettek.